Nogomet
0

Kup UEFA: Orašje – Domžale 0:2

FENA
Nogometaši Orašja u prvoj utakmici 1. pretkola Kupa UEFA poraženi su na domaćem terenu od slovenskog predstavnika ekipe Domažale s 0 : 2 (0 : 2).

Na stadionu «Gol» u Orašju, pred oko 2.000 gledalaca, strijelci za Domžale bili su Juninho u 30. i Aljančič u 39. minuti.

Viceprvak Slovenije postigao je veliku prednost uoči revanša boljom igri u prvom poluvremenu. Gosti su od ukupno tri šanse u prvom dijelu uspjeli dvije realizirati.

Nakon što igrači pobjenika Kupa BiH u 21. minuti nisu istoristili stopostotnu šansu, kada je u Đurić s oko sedam metara pogodio prečku, gosti su došli u vodstvo u 31. minuti preko Brazilaca Juninha, koji je iskoristio grešku golmana Kobaša i odbijenu loptu sproveo u mrežu. Samo osam minuta kasnije vodstvo je povećao Aljančič, koji je nakon prodora s lijeve strane preciznim udracem iskosa postavio konačan rezultat.

U drugom poluvremnu nogometaši Orašje imali su inicijativu, ali nisu uspjeli da samnje rezultat iako su imali tri dobre prilike, od kojih je najizglednija bila Damjanovića koji je u 49. miniti pogodio prečku.

Ravanš utakmica igra se za 14 dana u Domžalama.