Robert Prosinečki
0

"Kup prvaka sa Zvezdom događaj karijere"

Totalsport
Robert Prosinečki
Robert Prosinečki
Robert Prosinečki u razgovoru je za magazin UEFA Champions League govorio o svojoj nogometaškoj prošlosti, trenerskoj budućnosti i sklonosti cigaretama.
  • Osvajanje Kupa prvaka s Crvenom zvezdom najljepši je trenutak u mojoj karijeri. Niti jednome drugom klubu iz Jugoslavije to nije uspjelo, a samo je jedna istočnoevropska momčad (Steaua) osvojila titulu prije nas. Mnogo je veći podvig osvojiti takvo takmičenje s manjim klubom negoli s velikanima poput Intera, Barcelone ili Reala. Taj smo trofej osvojili bez novca i bez stranaca, a takva se stvar događa možda jednom u pedesetak godina - prenosi izjavu Prosinečkog Sportal.rs.

Najteži trenutak u karijeri, otkrio je, bio mu je odlazak iz Dinama 1987. godine.

  • Najteže mi je pao odlazak iz Dinama u Crvenu zvezdu. Rođen sam u Njemačkoj, ali sam kao desetogodišnjak preselio u Zagreb. To je moj grad, u njemu imam mnogo prijatelja. Iako nisam uspio u Dinamu, taj mi je klub svo vrijeme bio najbliži srcu.

Rekao je da planira postati trener u doglednoj budućnosti:

  • Život je pun promjena. Iako sam zasad zadovoljan poslom u stručnom stožeru hrvatske reprezentacije, nikad se ne zna što donosi budućnost. Možda ću voditi neki klub. Reprezentacija godišnje igra 5-6 utakmica i trenutno uživam u tom ritmu. Za razliku od toga, u klubu se mora raditi svakodnevno.

Progovorio je i o vlastitom nikotinskom poroku.

  • Nije dobro pušiti, međutim dosta nogometaša to čini, premda ih je strah priznati. Ja sam pušio tokom igračke karijere i nikad zbog toga nisam imao problema, iako je disciplina u sportu dobrodošla.