Nogomet
0

Kup kralja: Remi Raya Vallecana i Atletico Madrida

Piše: O. T.
(Foto: EPA)
(Foto: EPA)
U prvom okršaju Raya Vallecana i Atletico Madrida u osmini finala španskog Kupa kralja nije bilo pobjednika i meč je završen rezultatom 1:1.

Domaći tim je poveo u 35. minuti preko Nacha Martineza i do kraja prvog poluvremena rezultat se nije mijenjao. Statistika kaže da je Nacho tek drugi igrač, nakon Barceloninog Neymara, koji je u ovoj sezoni Atleticu postigao gol šutem izvan šesnaesterca, a računaju se utakmice Atletica iz svih takmičenja ove sezone.

Izjednačenje i konačan rezultat donio je rezervista Saul Niguez u 67. minuti. To je bio peti gol Nigueza u svim takmičenjima za Atletico u ovoj sezoni. Interesatno, napadači Jorgandžija Jackson Martinez (3) i Fernando Torres (2) skupa su postigli pet golova koliko sam veznjak Niguez.

Uzvrat se igra 14. januara na Vicente Calderon stadionu u Madridu.

U terminu od 18:15 sati Sevilla je u gostima golovima Krohn-Dehlija u 13. i Krychowiaka u 49. minuti slavila rezultatom 2:0 protiv Betisa. Domaći tim je u 82. minuti propustio priliku da smanji zaostatak, ali je Castro promašio penal. Samo četiri minute kasnije Betis ostaje sa igračem manje nakon što N'Diaye dobija drugi žuti karton. Uzvrat se igra 12. januara na Ramon Sanchez Pizjuan stadionu.