Emmanuel Adebayor
0

"Kup kralja posvećujem Vieiri, on je moj kum, brat i otac"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Togoanski nogometaš Emmanuel Adebayor (27) u srijedu je s Real Madridom osvojio španski Kup kralja pobjedom protiv Barcelone (1-0). Napadaču koji je u januaru stigao na posudbu iz Manchester Cityja to je prvi klupski trofej u karijeri.

Nije stoga ni čudo da je i nekoliko dana kasnije pun emocija, a naslov je odlučio posvetiti nekadašnjem saigraču Patricku Vieiri.

"Sjećam se da mi je Patrick jednom rekao: 'Nogomet je poput velikog točka koji se stalno okreće. Zato uvijek moraš ustrajati i nikad ne smiješ odustajati'. Ako nekome moram posvetiti ovaj Kup kralja, onda je to Patrick jer mi je on nešto poput kuma. Kad sam bio u nevolji, jako mi je pomogao. Bio mi je podrška kao brat i kao otac", izjavio je Adebayor o francuskom nogometašu.

Ujedno je izrazio želju za povratkom u togoansku reprezentaciju koju je napustio nakon oružanog napada na nacionalnu ekipu uoči Afričkog kupa nacija prošle godine. No, prije povratka od togoanskih vlasti traži da objasne okolnosti incidenta i da odgovore zašto do danas nije pokrenuta istraga.