Nogomet
1

Kup kralja: Barcelona i Celta Vigo u polufinalu, Athletic Bilbao i Atletico Madrid ispali

Piše: O. T.
Foto: EPA
Foto: EPA
Barcelona je sasvim očekivano savladala Athletic Bilbao (3:1) i plasirala se u polufinale Kupa kralja, a iznenađenje je napravila Celta Vigo koja je u gostima slavila protiv Atletico Madrida rezultatom 3:2.

Barcelona je u uzvratni meč na Nou Campu ušla s prednošću od 2:1 iz prve utakmice i uzvrat se činio kao formalnost. Međutim, situacija se zakomplicirala kada je Inaki Williams u 12. minuti pogodio za 1:0 i doveo goste u prednost. To je ujedno bio rezultat prvog poluvremena.

Nakon samo osam minuta igre u nastavku Suarez pogađa za poravnanje, a asistenciju je upisao Messi. U finišu utakmice Barcelona golovima Piquea i Neymara ovjerava plasman u polufinale i time izbacuje Athletic koji je prošle godine poražen u finalu upravo od Barcelone.

Ranije je Celta Vigo napravila iznenađenje i slavila u gostima protiv Atletico Madrida. Hernandez je pogodio u 22. minuti za goste, ali je Atletico brzo uzvratio preko Griezmanna koji pogađa u 29. minuti. Gosti do nove prednosti stižu u 56. minuti, a strijelac je bio Guidetti.

Skoro sve nade za Atletico odnio je Hernandez svojim drugim golom u 64. minuti. Atletico je uspio tek smanjiti rezultat na 3:2 u 81. minuti pogotkom Corree.

Preostala dva putnika u polufinale saznat ćemo sutra nakon uzvratnih mečeva Seville i Mirandesa, odnosno Valencije i Las Palmasa. Sevilla je na domaćem terenu slavila rezultatom 2:0 nad Mirandesom, dok su Valencia i Las Palmas na Mestalli odigrali 1:1.