Nogomet
9

Kup BiH: Zrinjski dočekuje Sarajevo, Sloboda gostuje u Goraždu

Piše: Edin Isanović
FK Sarajevo (Foto: Arhiv/Klix.ba)
FK Sarajevo (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Trinaest utakmica šesnaestine finala Kupa BiH igra se danas. U ovoj fazi takmičenja na programu je samo jedna utakmica i pobjednik nastavlja nadmetanje u najmasovnijem takmičenju. U slučaju da u 90 minuta rezultat bude neriješen, pristupa se izvođenju jedanaesteraca. Voljom žrijeba, snage će u ovoj rundi odmjeriti Zrinjski i Sarajevo.

U oba tabora vjeruju kako mogu pobijediti i nastaviti takmičenje u Kupu BiH. Mostarci će imati prednost domaćeg terena i podršku s tribina. S druge strane, Bordo tim je podigao formu u posljednje dvije utakmice i sa optimizmom su otputovali u grad na Neretvi. Sve su svemu, očekuje se zanimljiv dvoboj.

Tuzlanska Sloboda gostovat će u Goraždu gdje će igrati sa istoimenim domaćinom. Izabranici Husrefa Musemića su favoriti u ovom okršaju.

Čeliku na megdan stiže Vitez. Zanimljivo, crveno-crni još uvijek nisu pobijedili komšije pa sudar u najmasovnijem takmičenju vide kao priliku za popravljanje dojma.

Novi Travnik i Travnik odigrat će komšijski derbi. Isto će biti i u Bijeljini gdje će Radnik igrati sa ekipom Mladosti iz Velike Obarske. Rudar iz Kaknja ugostit će Slogu iz Ljubuškog, dok je Željezničar apsolutni favorit u dvoboju sa Krupom. Branilac naslova Olimpic gostuje u Lukavcu.

Parovi šesnaestine finala Kupa BiH su:

Slavija - Rudar Ugljevik Radnički Lukavac - Olimpic

Modriča - GOŠK Gabela Mladost Doboj Kakanj - Čapljina Goražde - Sloboda Tuzla Čelik - Vitez Drina Zvornik - Bratstvo Gračanica Novi Travnik - Travnik Željezničar - Krupa Orašje - TOŠK Tešanj Radnik Bijeljina - Mladost Velika Obarska Zrinjski - Sarajevo Rudar Kakanj - Sloga Ljubuški

Sve utakmice počinju u 16:00 sati osim meča u Mostaru koji počinje u 18:00 sati.

Okršaj Zrinjski – Sarajevo prenosit će Moja TV.

Utakmice odigrane u utorak:

Velež - Sloboda Novi Grad 0:1 Mladost Gacko - Borac Banja Luka 0:1 Široki Brijeg - Rudar Prijedor 5:0