Nogomet
0

Kup BiH: Željezničar - Sarajevo 3:1

FENA
U prvoj utakmici četvrtfinala nogometnog Kupa Bosne i Hercegovine Željezničar je u gradskom derbiju na stadionu Grbavica, pred oko 8.000 gledalaca savladao Sarajevo sa 3:1 (2:1).

Golove za Željezničar postigli su Rovčanin (21.), Cocalić (42.) i Muharemović ( 70.), dok je strijelac jedinog pogotka za Sarajevo bio Turković (8.).

Željezničar je u najvećem bosanskohercegovačkom nogometnom derbiju na Grbavici savladao ekipu Sarajeva sa 3:1 i stekao veliku prednost uoči revanša za sedam dana na Koševu.

Početak susreta pripao je gostima, koji su u 8. minuti došli do vodstva od 1:0. Turković je dobro šutirao sa 20 metara i poslao loptu u mrežu pored loše postavljenog golmana Željezničara Šehića.

Željezničar je poravnao u 21. minuti preko Rovčanina, koji se nakon centaršuta Štilića najbolje snašao u šesnaesetrcu Sarajeva i sa pet metara savladao Alaima. Štilić je bio asistent i kod drugog pogotka Željezničara u 42. minuti, a ovaj put golmana Sarajeva savladao je Cocalić udarcem glavom.

Konačnih 3:1 postavio je Muharemović u 70. minuti, a i ovoga puta asistirao je Štilić.

U 90. minuti Željezničar je ostao sa igračem manje, nakon što je Štilić dobio crveni karton i automatsku suspenziju za revanš, koji je na rasporedu 19. marta na stadionu Asim Ferhatović Hase.