Nogomet
0

Kup BiH: Željezničar na Pecari, Travnik na Koševu

Piše: Edin Isanović
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Prve utakmice osmine finala Kupa BiH igraju se danas. Najzanimljivije će biti na Pecari gdje će Široki Brijeg ugostiti i pokušati savladati sarajevski Željezničar.

Domaći naglašavaju kako su dobili najtežeg suparnika u ovoj fazi takmičenja. Ipak, vjeruju da uz maksimalno zalaganje svih aktera mogu pobijediti Plave sa Grbavice.

Gosti priželjkuju povoljan ishod u Hercegovini. Podvlače kako će se putnik u narednu rundu odlučiti u revanšu u Dolini ćupova.

Bordo tim na najvećem bh. stadionu dočekuju Travnik. Bit će ovo debi na klupi novog šefa struke - Mehe Kodre. U Sarajevu potcrtavaju kako žele odbraniti naslov prvaka Kupa BiH. Kako bi mirno otputovali na uzvrat u vezirski grad domaćima treba pobjeda. Međutim, Travnik je u prvenstvu osvojio bod na Koševu. Vjeruju da mogu iznenaditi i danas.

Rudaru iz Prijedora na megdan stiže Borac koji u posljednje vrijeme igra dobro. Banjalučani su favoriti u ovom meču.

Mettaleghu na noge dolazi Mladost iz Velike Obarske. Domaći, koji igraju u nižem rangu takmičenja, žele savladati premijerligaša i sa zalihom otputovati na revanš koji se 22. oktobra igra u Bijeljini.

Ambiciozni Olimpic odmjerit će snage protiv ne tako uvjerljivog Čelika, dok će se Velež sudariti sa Vitezom.

Mladost Doboj Kakanj odmjerit će snage sa Zvijezdom.

Raspored i satnica:

Rudar P. – Borac 15:00 sati Mettaleghe - Mladost 15:00 sati Mladost Doboj Kakanj – Zvijezda 15:00 sati Olimpic - Čelik 15:00 sati Velež – Vitez 15:00 sati Široki Brijeg – Željezničar 16:30 sati Sarajevo – Travnik 17:00 sati

U utorak je Zrinjski u Ljubuškom pobijedio Slogu rezultatom 3:2.