Nogomet
8

Kup BiH: Sloboda na Pecari, Sarajevo gostuje u Gradišci

Piše: E. I.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Sedam uzvratnih utakmica osmine finala Kupa BiH igra se danas.

Najzanimljivije će biti na Pecari gdje će Široki ugostiti Slobodu. U prvom meču na Tušnju Tuzlaci su slavili minimalnim rezultatom 1:0. Hercegovački tim sa dosta optimizma očekuje ovaj dvoboj. Vjeruju kako uz maksimalan angažman svih aktera mogu proći u narednu rundu najmasovnijeg takmičenja. Gosti iz grada soli u Široki Brijeg putuju sa golom prednosti. Ipak, najavljuju kako se neće braniti na Pecari.

Bordo tim nakon loše prvenstvene predstave u Mostaru i poraza od Zrinjskog 1:0, dojam će pokušati popraviti u okršaju sa Kozarom u Gradišci. Izabranici Mehmeda Janjoša slavili su u prvom okršaju rezultatom 3:1. Premda igraju protiv premijerligaša i imaju minus dva gola igrači Kozare ističu kako još uvijek ništa nije gotovo. Vjeruju da mogu napraviti iznenađenje.

Radnički iz Lukavca ugostit će Bosna Semu koja je u prvom sudaru slavila sa visokih 6:0 i osigurala plasman dalje. Isto se odnosi na Mladost Doboj Kakanj koji u Istočno Sarajevo putuje Slaviji sa zalihom od pet golova prednosti (prvi meč završen 6:1).

Goraždu na megdan stiže Željezničar. Plavi su prije sedam dana na Grbavici slavili sa visokih 5:1. Očekuje se da će ljubitelji nogometa u gradu na Drini uživati u otvorenoj utakmici u kojoj je putnik u četvrtfinale riješen u Sarajevu.

U Vrapčićima će se igrati utakmica između Veleža i Zrinjskog. S obzirom na to da su Plemići u prvom dvoboju pobijedili 3:0 najavljeno je kako će strateg gostiju Vinko Marinović dati šansu igračima koji su do sada manje igrali.

Radniku na noge dolazi Rudar. Branilac naslova Kupa BiH je u Kaknju stekao prednost od jednog gola i sve osim prolaska tima iz Bijeljine u narednu fazu bilo bi ogromno iznenađenje.

Utakmica Travnik – Orašje odigrana je u utorak. Slavili su Veziri rezultatom 3:1 i plasirali se dalje jer je prvi meč okončan 1:1.

Parovi i satnica (u zagradi su rezultati prvih utakmica):

Radnički – Bosna Sema 13:30 sati (0:6) Slavija – Mladost DK 13:30 sati (1:6) Kozara – Sarajevo 13:30 sati (1:3) Velež – Zrinjski 13:30 sati (0:3) Radnik - Rudar Kakanj 13:30 sati (1:0) Goražde – Željezničar 15:00 sati (1:5) Široki Brijeg – Sloboda 15:00 sati (0:1)