Nogomet
0

Kup BiH: Sarajevo gostuje na Piroti, Borac u Mostaru

Piše: Edin Isanović
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Dvije utakmice osmine finala Kupa BiH igraju se danas. Vitezu na travničkoj Piroti stiže Sarajevo, dok će Borac gostovati Zrinjskom u gradu na Neretvi.

U Bordo taboru vjeruju da mogu doći do povoljnog ishoda koji će im trasirati put u narednu rundu. Ipak, prvi šef struke Husref Musemić poziva na oprez.

"Dobro bi bilo da sve riješimo u prvoj utakmici. Očekuju nas utakmice u Kupu i prvenstvu, a između ostalog i derbi protiv Željezničara. Igrači neće imati mnogo vremena za odmor i oporavak, tako da će u narednom periodu najbolje proći klubovi s većim izborom igrača", kazao je Musemić, koji će zbog povreda biti lišen usluga Muhameda Džakmića i Vuleta Trivunovića.

Tim sa Koševa već za vikend igra prvenstveni meč protiv istog suparnika. Domaći naglašavaju kako respektuju Sarajevo, ali dodaju kako će učiniti sve da izbore pozitivan rezultat.

U drugom meču Zrinjskom na megdan dolazi lider prvenstvene tabele - Borac. Ovo je najzanimljviji okršaj osmine finala. Plemići će težiti da ostvare pobjedu pred uzvrat u Banjoj Luci.

S druge strane, u Borcu ističu kako će pokušati odigrati što bolje i doći do povoljnog ishoda. Vjeruju da će se pitanje putnika u narednu fazu rješavati na njihovom terenu.

Raspored i stanica:

Vitez - Sarajevo 15 sati Zrinjski - Borac 17 sati