Nogomet
3

Kup BiH: Sarajevo dočekuje Bratstvo, Željo gostuje Brotnju, a Radnik u odbranu trofeja kreće iz Gabele

Piše: Edin Isanović
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Utakmice šesnaestine finala Kupa BiH na rasporedu su danas. U ovoj fazi nadmetanja igra se samo jedna utakmica i poražena ekipa nema pravo na popravni. Najmasovnije takmičenje uvijek ponudi zanimljive okršaje, a tako je i ovaj put. Bordo tim će na Koševu odmjeriti snage s ekipom Bratstva iz Gračanice koja je u vrhu tabele Prve lige Federacije BiH.

Izabranici Mehmeda Janjoša samo uz ozbiljan pristup mogu eliminisati svog suparnika. Nekadašnji prvak BiH ekipa Brotnja igrat će na svom terenu protiv Željezničara. Tim iz Čitluka naglašava kako su Plavi favoriti. Ipak, neće se unaprijed predavati.

Radnik iz Bijeljine, branilac trofeja, gostuje u Gabeli kod ekipe GOŠK-a. Tim iz Semberije je favorit u ovom dvoboju. Zanimljivo će biti i u Mostaru gdje će Zrinjski ugostiti i pokušati pobijediti Borac. Aktuelni trener Plemića Vinko Marinović je sa klupe svojevremeno vodio tim iz Banje Luke.

Široki Brijeg je apsolutni favorit u duelu sa Čapljinom na Pecari. Uzdrmani Čelik pokušat će niz poraza zaustaviti na Bilinom Polju u sudaru s ekipom Bosna Sema iz Sarajeva.

Metallehge će plasman među šesnaest najboljih tražiti u dvoboju protiv Veleža, dok će Mladost Doboj Kakanj ugostiti Rudar iz Prijedora.

Parovi i satnica:

Orašje - Karanovac 16:00 sati Metalleghe – Velež 16:00 sati

Podrinje - Sloboda Tuzla 16:00 sati Krupa – Travnik 16:00 sati Brotnjo – Željezničar 16:00 sati Široki Brijeg – Čapljina 16:00 sati Mladost DK - Rudar Prijedor 16:00 sati GOŠK - Radnik Bijeljina 16:00 sati Goražde - Zvijezda Gradačac 16:00 sati Slavija – Vitez 16:00 sati Kozara – Olimpic 16:00 sati Čelik - Bosna Sema 16:00 sati Rudar Kakanj - Sloboda Novi Grad 16:00 sati

Radnički Lukavac - Drina Zvornik 16:00 sati Sarajevo – Bratstvo 17:00 sati Zrinjski - Borac Banja Luka 17:00 sati