Nogomet
0

Kup BiH: Pobjede Širokog i Zrinjskog, remi Čelika i Veleža

Piše: D. B.
U terminu od 15 sati odigrane su prve tri utakmice četvrtfinala Kupa BiH u kojim su se sastali Široki Brijeg - Olimpic, Čelik - Velež i Mladost Velika Obarska - Zrinjski. Pobjede su upisali Široki Brijeg i Zrinjski, dok su Čelik i Velež odigrali bez golova.

Široki Brijeg - Olimpic 2:0

Široki Brijeg je protiv Olimpica od prve minute zaigrao ofanzivno s namjerom da ostvari pobjedu. Prva velika prilika se ukazala za Ćorića u 3. minuti, ali je Regoje ispucao loptu s gol-linije Olimpica. Potom je dvije prilike imao Kordić, koji nije bio precizan. Olimpic je uglavnom prijetio udarcima iz daljine, ali opasnosti po Bilobrka nije bilo.

Na otvaranju drugog poluvremena se zatresla mreža Vukova, no, gol Širokog je poništen zbog prekršaja na golmanu Hamziću. Širokobriježani su nakon toga nastavili s terenskom inicijativom, a to se isplatilo u 73. minuti, kada je za vodstvo domaćih pogodio Marić. On je svoj drugi gol postigao u 84. minuti nakon centaršuta Ćorića. Mogao je Olimpic do gola tri minute kasnije kada je Kokot izašao sam pred Bilobrka, no, golman domaćih je spasio svoju mrežu. Rezultat se do kraja nije mijenjao. Široki je pobijedio rezultatom 2:0 i tako napravio značajnu prednost pred revanš na Otoci.

Čelik - Velež 0:0

Velež je prvi put zaprijetio domaćin u 11. minuti, kada je šutirao Hebibović. Isti je igrač bio u prilici za gol četiri minute kasnije, ali je nesebično dodao Raševiću, koji nije uspio postići gol. Nakon toga, gol Raševića iz 18. minute je poništen zbog ofsajda. U 23. minuti je dobar šut ka golmanu Čelika Adiloviću uputio Okić. Dvije minute kasnije je iz izgledne prilike na drugoj strani preko gola šutirao Dedić.

U nastavku utakmice, tačnije u 58. minuti, neprecizan je bio Dedić, a minut kasnije je Adilović spasio mrežu Čelika nakon udarca Blagojevića. Bilzu gola su bili gosti u 79. minuti, kada je Hajdarović pogodio prečku. To je bilo sve u ovoj utakmici. Putnik u polufinale će biti odlučen u revanšu u Vrapčićima.

Mladost Velika Obarska - Zrinjski 0:1

U prvom poluvremenu utamice nije bilo većih uzbuđenja. Zrinjski je u drugom poluvremenu zaigrao nešto bolje, ali se Mladost dobro branila. Ipak, odbrana domaćih je popustila pod stalnim napadima Mostaraca, pa je Zrinjski poveo u 81. minuti golom Šćepanovića nakon centaršuta Bekića. To je bilo dovoljno za važnu pobjedu Zrinjskog uoči revanša u Mostaru.