Nogomet
0

Kup BiH: Motivisani i ambiciozni Zrinjski dočekuje Sarajevo, Čelik gostuje na Pecari

Piše: Edin Isanović
Uzvratne utakmice polufinala Kupa BiH igraju se danas. Zrinjski će u Mostaru ugostiti Sarajevo. Prvi meč na Koševu završen je rezultatom 0:0. U drugom okršaju Širokom Brijegu na megdan stiže zenički Čelik koji je prije četrnaest dana na Bilinom Polju slavio sa 2:0.

U Bordo taboru sa dosta optimizma očekuju dvoboj pod Bijelim Brijegom. Ekipa se od ponedjeljka nalazi na mini pripremama u Čitluku. Samopouzdanje je naraslo nakon prvenstvenog trijumfa nad Zvijezdom rezultatom 3:0.

Armija navijača vjeruje kako će Dženan Uščuplić postaviti dobru taktiku koja će koševski tim odvesti u finale. Da bi došli do konačnog cilja igrači Sarajeva trebaju igrati čvrsto, disciplinovano i strpljivo. U svakom slučaju gosti trebaju postići pogodak, a to možda može biti dovoljno za finale.

" U dobroj formi čekamo revanš. Mi ćemo težiti da postignemo pogodak, igrat ćemo ofanzivno. Šanse za prolazak dalje su podjednake", istakao je Uščuplić.

Nogometaši Sarajeva naglašavaju kako će dati sve od sebe kako bi u gradu na Neretvi obradovali navijače. Tim sa Koševa ima veliku motivaciju i želju da Mostaru dokaže da ima snage za velike stvari.

Također, i domaći sa dosta optimizma očekuju sudar sa Bordo timom. Lider prvenstvene tabele pokušat će pobijediti tim sa Koševa, a nadaju se i velikoj podršci navijača sa tribina. Plemići igraju na svom terenu i u sjajnoj formi. Upisali su pet uzastopnih prvenstvenih trijumfa. Ključ derbija je na sredini terena gdje će se voditi najveća bitka. Aduti u koje se pouzda strateg domaćih Branko Karačić su podrška sa tribina, dobra forma i samopozdanje ekipe.

Zenički Čelik gostuje na Pecari. Izabranici Nizaha Hukića pomalo su neočekivano slavili u prvom dvoboju 2:0. Crveno-crni imaju izuzetno dobar rezultat pred uzvrat u Širokom Brijegu. I pored prednosti najavljuju kako će na ovom gostovanju igrati otvorenu. Posebno podcrtavaju kako će igrati do krajnjih granica svojih mogućnosti da bi ostvarili cilj.

U Širokom Brijegu napominju da žele treće uzastopno finale Kupa BiH.

"Svih jedanaest igrača koji istrči na teren morat će dati maksimum kako bi poništili prednost Čelika. Spremni smo i na scenarij izvođenja jedanaesteraca", istakao je na pres konferenciji Slaven Musa strateg domaćih koji neće moći računati na usluge povrijećenog Zakarića.

Također, neće igrati ni Ivanković zbog kartona, dok Kordić nije u konkurenciji za sastav.

Parovi i satnica:

Zrinjski – Sarajevo 18:00 sati (prijenos Premijer Liga On demand uz naknadu od 2 KM. ) Široki Brijeg – Čelik 19:00 sati