Nogomet
157

Kup BiH: Kodro startao visokom pobjedom protiv Travnika, Okić postigao hat-trick

Piše: D. B.
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Na stadionu "Asim Ferhatović Hase" je u terminu od 17:00 sati odigrana prva utakmica osmine finala Kupa BiH između Sarajeva i Travnika. Divovi su pobijedili rezultatom 4:0. Hat-trick je postigao Okić, a jedan gol je upisao Barić.

Odlično je ekipa Sarajeva otvorila utakmicu protiv Travnika i povela već u 6. minuti kada je gol Vezira pogodio Barić. Nova dobra šansa se ukazala u 11. minuti za Duljevića, ali nogometaš Sarajeva nije iskoristio.

Veliku priliku su Travničani propustili u 23. minuti utakmice kada je Jusufbašić izašao sam pred golmana Plakala, koji je zaustavio njegov udarac. Mladi Plakalo je u ovoj utakmici odlukom novog trenera FK Sarajevo Mehe Kodre zamijenio golmana Bandovića.

Dvije minute kasnije je na drugoj strani ponovo neprecizno šutirao Duljević.

Ipak, Divovi su ubrzo došli do drugog gola. Okić je pogodio mrežu Vezira u 30. minuti nakon odlične akcije domaćih. Asistenciju je upisao Duljević.

Igrala se 33. minuta kada su gosti zaprijetili preko Helvide, međutim, opasnosti po gol Sarajeva nije bilo.

Šest minuta kasnije je poslije ubačaja Stojčeva golavom šutirao Tatomirović, čiji je udarac krajnim naporom zaustavio golman Nurković.

Duljević se u novoj prilici našao nakon asistencije Velkoskog u 43. minuti, ali je njegov šut završio pored gola Travnika.

Prvo poluvrijeme je završeno zasluženim vodstvom Sarajeva protiv Travnika rezultatom 2:0.

U nastavku utakmice, tačnije u 50. minuti, Nurković je dobro odbranio Okićev udarac.

Pet minuta kasnije je ka golu Nurkovića šutirao Velkoski, koji nije bio precizan.

Svoj drugi gol na ovoj utakmici Okić je postigao u 67. minuti utakmice, pa je Sarajevo povelo sa 3:0 protiv Travnika.

Moglo je Sarajevo i do četvrtog gola u 75. minuti, ali je veliku priliku propustio realizirati Purić.

U 85. i 86. minuti su gosti imali dvije dobre prilike preko Dudića i Mahovića, koje nisu iskorištene. Kazna je uslijedila u samom finišu utakmice, kada je svoj hat-trick "zaokružio" Okić i postavio konačnih 4:0 za Sarajevo.

Podsjetimo, ovo je bila prva utakmica na klupi za novog trenera FK Sarajevo Mehu Kodru, koji može biti zadovoljan onim što su danas pokazali njegovi nogometaši.