Nogomet
28

Kup BiH: FK Sarajevo u Sanskom Mostu slavio 7:2, Borac savladao Drinu

Klix.ba
U prve dvije utakmice šesnaestine Kupa BiH, FK Sarajevo je savladao Podgrmeč 7:2, a Borac je slavio nad Drinom 3:0.
FK Sarajevo je na gostovanju u Sanskom Mostu odnio kompletan plijen. Gosti su krenuli ofanzivno i u prvim minutama izveli dva kornera. Tadejević je imao prvu priliku na susretu u 7. minuti, ali je lopta otišla preko gola.

U 13. minuti je pokušao Trivunović nakon kornera, ali je bio neprecizan. Nekoliko minuta kasnije i Radovac je oprobao svoj šut, no Kaltak brani.

Pritisak Bordo tima urodio je plodom u 22. minuti. Komazec je izveo slobodan udarac sa 30 metara. Njegov šut završava iza leđa golmana Podgrmeča.

Četiri minute kasnije, Sarajevo povećava vodstvo na 2:0. Strijelac je bio Osmanagić.

Podgrmeč je do kraja prvog poluvremena imao šansu da smanji rezultat, ali Bandović brani Hasićev udarac.

Tim s Koševa dobro je otvorio i drugi dio susreta i već u 47. minuti povisio rezultat na 3:0 golom Todorovića. Sedam minuta kasnije domaćini smanjuju na 3:1. Šadić je iz slobodnog udarca savladao golmana Sarajeva.

No, viceprvak BiH potvrđuje svoju dominaciju u 67. minuti još jednim sjajnim pogotkom Komazeca, a samo dvije minute kasnije i Tadejevića koji pogađa s vrha šesnaesterca. Bilo je 5:1.

Podgrmeč uspijeva doći i do drugog pogotka, opet iz slobodnog udarca. Strijelac je bio Jurić, a igrao se 76. minut.

Nogometaši Sarajeva tu nisu stali pa su do kraja susreta još dva puta zatresli mrežu Podgrmeča. Komazec je u 82. minuti postigao svoj treći gol u utakmici, a konačan rezultat postiže Puzigaća iz slobodnog udarca u posljednjim trenucima susreta.

Borac je na svom Gradskom stadionu u Banjoj Luci ugostio Drinu iz Višegrada. Domaći nogometaši su krenuli ofanzivno, šanse su imali Zečević, Dujaković i Perović, no prvo poluvrijeme je završeno bez pogodaka.

U drugom dijelu susreta blijeda igra domaćina. Ipak, Stefan Dujaković u 70. minuti donosi vodstvo Borcu. Bio je to prijelomni trenutak za Banjalučane jer su u nastavku postigli još dva gola.

Prvo je Kondić u 81. minuti matirao golmana Drine, a dvije minute kasnije i Predragović.