Nogomet
105

Kup BiH: Bosna Sema pregazila Radnički na Koševu i stigla na korak do četvrtfinala

Piše: O. T.
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Susret dva tima iz Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine odigran u okviru osmine finala Kupa BiH pripao je Bosna Semi koja je sa 6:0 slavila protiv Radničkog iz Lukavca.

Ovom pobjedom Bosna Sema je stigla na korak do plasmana u četvrtfinale Kupa, jer pred uzvrat, koji je na rasporedu naredne srijede, ima ogromnu prednost. Ukoliko se plasira u četvrtfinale, to će biti historijski uspjeh za klub koji je osnovan u maju 2014. godine.

Trener Bosna Seme Emir Alihodžić u prvu postavu uvrstio je Poračanina, Tahirija, Sinanovića, Muharemovića, Đedovića, Varatanovića, Mujića, Ćatića, Mujića, Vladavića, Palića i Dudu. Na drugoj strani zaigrali su Smajić, Bektić, Jahić, Kuduzović, Kasumović, Ćosić, Aljukić, Dautović, Saletović, Salihović i Memić.

Krajem septembra Bosna Sema je na Koševu sa 4:3 poražena od Radničkog pa je ovaj meč, na neki način, i osveta za ligaški poraz.

Domaćin je od početka meča preuzeo kontrolu na terenu, ali u prvih pola sata nije bilo golova. Vodstvo Bosna Semi donosi kapiten Nihad Mujić u 33. minuti, a samo dvije minute kasnije Haris Muharemović pogađa za 2:0. Do kraja prvog dijela rezultat se nije mijenjao.

Skoro ista slika zbila se i u drugom poluvremenu. Već u 49. minuti Alden Vladavić pogađa za 3:0, a Bosna Sema nastavlja svoju dominaciju koju su zaokružili rezervista Bajro Spahić (82'), Mirsad Đedović (85') i Muharemović (89') svojim drugim golom na utakmici. Na kraju je završeno rezultatom 6:0 što je najubjedljiviji rezultat u ovoj fazi takmičenja.

Bosna Sema je do osmine finala stigla izbacivši Čelik (1:0) na Bilinom Polju u Zenici, dok je Radnički sa 3:1 kod kuće savladao Drinu iz Zvornika.

*uzvratne utakmice igraju se narednog utorka i srijede.