Nogomet
376

Kult Cristiana Ronalda: Nakon bronzane statue, muzeja i hotela, dobija i aerodrom u Madeiri

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Cristiano Ronaldo na svojoj koži osjeti kako je biti živa legenda. Svojim radom i zalaganjem izgradio je takav status da u Portugalu već dugo traje kult njegove ličnosti, a nakon osvajanja Evropskog prvenstva taj kult dolazi do vrhunca.

U rodnoj Madeiri Ronaldo od ranije ima ogromnu bronzanu statuu, a posjeduje i svoj muzej. Danas je, u saradnji sa Dionisiom Pestanom, otvorio i hotel sa pet zvjezdica koji se zove Pestana CR7. Hotel je također na otoku Madeira, a plan je da otvori i hotele u Madridu, Lisabonu i New Yorku. Pretpostavlja se da će cijena svih hotela iznositi 75 miliona eura.

Hotel ima 49 soba od čega ih je 25 nazvano kao "CR7 vrsta soba", a 23 sobe su etiketirane kao "Superior CR7 vrsta soba". Pored toga, napravljen je i jedan poseban apartman.

Na sve to, stigla je i priča da je predsjednik regije Madeira Miguel Albuquerque odlučio preimenovati aerodrom na Madeiri u aeorodrom "Cristiano Ronaldo".

Ronaldo je rođen na Madeiri 5. februara 1985. godine. Sa svega 12 godina morao se preseliti u Lisabon kako bi trenirao u boljim uslovima. Šest godina kasnije prešao je u Manchester United. Ostalo je historija.