Nogomet
27

Krste Velkoski: Vraćamo se jači i bolji, očekujemo pobjedu u Zenici

Piše: D. B.
Krste Velkoski
Krste Velkoski
Ovog vikenda se 7. kolom nastavlja takmičenje u Premijer ligi BiH, a Sarajevo će biti gost zeničkom Čeliku na stadionu "Bilino Polje". Napadač Bordo ekipe Krste Velkoski očekuje pobjedu na vrućem terenu.

Nakon tri remija u nizu Sarajevo prema riječima Velkoskog dočekuje spremnije nastavak prvenstva.

"Malo su nas poremetili neriješeni rezultati, ali smo imali dovoljno vremena za analize i ispravljanje grešaka. Igrali smo teške utakmice u Evropi, zbog čega nas je stigao umor. Ali, sada smo odmorni i vraćamo se jači i bolji", izjavio je Velkoski.

Međutim, Sarajevu neće biti nimalo lako na gostovanju kod Čelika.

"Ovo je uvijek teško gostovanje za nas, ali mi očekujemo pobjedu. No, ona neće doći sama po sebi, mi moramo odigrati maksimalno borbeno i pametno, onako kako smo igrali u Evropi", kazao je napadač Sarajeva.

On vjeruje da je osvajanje titule prvaka u ovoj sezoni realan cilj.

"Mi možemo osvojiti titulu, ali to moramo pokazati na terenu", jasan je bio Velkoski.

On nije bio sa ekipom Sarajeva tokom pauze jer je bio pozvan u reprezentaciju Makedonije te je nastupio protiv Španije u kvalifikacijskoj utakmici za odlazak na Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. Makedonci su poraženi rezultatom 1:5.

"Fenomenalan je osjećaj igrati protiv aktuelnog prvaka Evrope. To je zaista veliko iskustvo. Najbolji utisak na mene su ostavili Iker Casillas, Jordi Alba i David Silva. Iker je imao nekoliko fenomenalnih intervencija, kojima je dokazao da je još uvijek jedan od najboljih na svijetu. Alba je nezaustavljiv, a Silva je definitivno najbolji igrač protiv kojeg sam igrao", rekao je Velkoski.

Makedonci imaju težak zadatak u svojoj grupi pored Španije, Slovačke, Bjelorusije, Ukrajine i Luksemburga.

"Realno, biće teško plasirati se na EP, ali nada uvijek postoji. Španija će biti prva sigurno, a mi se sa ostalim reprezentacijama moramo boriti za drugo mjesto", završio je Velkoski.