Nogomet
8

Krste Velkoski: Na Koševu svi igraju kao protiv Real Madrida

Piše: N. Jamaković
Foto: F. K./Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
FK Sarajevo u subotu sa početkom u 17 sati na stadionu "Asim Ferhatović Hase" dočekuje ekipu Viteza u 28. kolu Premijer lige BiH. U Bordo taboru iz ovog duela očekuju isključivo tri boda.
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba

Trener Sarajeva Dženan Uščuplić na konferenciji za medije uoči ovog susreta izjavio je kako se ekipa za ovu utakmicu spremala kao i za svaku drugu.

"Imali smo malo problema sa terenom za treniranje jer je bilo loše vrijeme. Dva igrača neće moći nastupiti zbog kartona, Nemanja Bilbija i Amer Dupovac, a svi ostali su spremni i u kombinaciji za ovu utakmicu", rekao je Uščuplić.

Novinarima se obratio i nogometaš Krste Velkoski koji je naveo da je ova utakmica Sarajevu veoma bitna jer se bore za prva tri mjesta koja vode u Evropu.

Nastavak pobjedničkog niza

"Ako odigramo onako kako smo igrali u posljednje tri utakmice neće biti problema. Očekujem tri boda i da ćemo nastaviti pobjednički niz", naveo je Velkoski.

Dženan Uščuplić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Dženan Uščuplić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

Na pitanje novinara Uščuplić je kazao kako nije očekivao da će nakon što je preuzeo klupu Sarajeva ekipa ostvariti sve tri pobjede i to tako da u svakoj utakmici postigne po tri gola.

"Vjerovatno je to rezultat opuštanja ekipe i činjenice da smo znatno rasterećeniji ušli u te mečeve", istakao je trener Sarajeva.

Uščuplić pregovarao o nastavku saradnje

On je dodao kako je bilo razgovora o produženju saradnje, odnosno o tome da on nastavi voditi klub, kazavši tek da je klub tokom tih razgovora bio "maksimalno korektan prema njemu".

Krste Velkoski (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Krste Velkoski (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

Velkoski je još dodao kako je zadovoljan proljetnim dijelom sezone u Sarajevu, ističući kako je u osam utakmica Premijer lige postigao pet golova. Na pitanje novinara je li teže igrati protiv "manjih" ekipa kao što je Vitez, Velkoski je kazao:

"Na Koševu svi igraju kao protiv Real Madrida. Moramo međutim imati na umu da je Vitez kvalitetna ekipa sa dobrim trenerom, te da drže sredinu tabele".