Nogomet
24

Krste Velkoski: Fantastičan je osjećaj postići gol u derbiju i proslaviti s navijačima

Piše: D. B.
FK Sarajevo je u jučerašnjem derbiju na Grbavici savladao FK Željezničar rezultatom 2:1. Prvi gol za Bordo ekipu je postigao makedonski reprezentativac Krste Velkoski s kojim smo razgovarali o 104. okršaju sarajevskih rivala.
Krste Velkoski u dresu FK Sarajevo (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Krste Velkoski u dresu FK Sarajevo (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

Velkoski je istakao zadovoljstvo igrom koju je prikazala njegova ekipa, kao i krajnim rezultatom.

"Odigrali smo dobru utakmicu i pokazali da smo bolja ekipa od Željezničara. Napravili smo dosta šansi, ali u završnici nismo bili koncentrisani. Ipak, na kraju je najvažnije to što smo postigli gol više od protivnika i dobili utakmicu. Bilo je veoma teško zbog čega je zadovoljstvo pobjedom još veće", izjavio je Velkoski za portal Klix.ba.

Ovo je bio njegov četvrti vječiti derbi, a uspio se upisati i na listu strijelaca.

"Ovo je moja prva pobjeda protiv Željezničara, a postigao sam i gol. Fantastičan je osjećaj pogoditi u derbiju i proslaviti to s navijačima. Mislim da se sve moglo vidjeti na terenu", rekao je napadač FK Sarajevo.

Osvrnuo se i na nemile scene na tribinama Stadiona "Grbavica".

"Smatram da je sve bilo izrežirano, da se izazove prekid ako mi povedemo. Ne znam zašto policija nije reagovala kada su navijači Željezničara počeli bakljama gađati navijače Sarajeva. Tek kada su Horde uzvratile, policija je intervenisala. Strašno je bilo vidjeti premlaćivanje i razbijene glave. Ružne, zaista ružne prizore sam gledao s terena. To se ne smije događati na nogometnim terenima. Slična situacija se dogodila i u Makedoniji prije dva ili tri mjeseca, to je strašno", kazao je Velkoski.

U 14. kolu će Sarajevo biti domaćin Vitezu. Tim sa Koševa želi novu pobjedu.

"Ne smatramo da će nam biti lako protiv Viteza. Mi moramo nastaviti pobjednički niz i s takvim stavom dočekujemo sljedeće kolo. Bez obzira s kim igramo, mi idemo na pobjedu. Vjerujem da ćemo i protiv Viteza osvojiti puni plijen", završio je Velkoski.