Nogomet
20

Krste Velkoski: Dobro ćemo se spremiti za Velež, želimo nastaviti pozitivan niz

Piše: D. B.
Krste Velkoski
Krste Velkoski
Nakon tri boda osvojena za "zelenim stolom" u 1. kolu, kada nije odigrana utakmica protiv Zvijezde zbog suspenzije tima iz Gradačca, kao i pobjede u Banjoj Luci protiv Borca u 2. kolu, Sarajevo će u subotu ugostiti mostarski Velež. Napadač Bordo ekipe, Krste Velkoski, vjeruje u nastavak pobjedničkog niza.

Velkoski je izrazio zadovoljstvo rezultatima Sarajeva u Evropskoj ligi, kao i startom u Premijer ligi BiH.

"Igramo odlično u ovoj sezoni zahvaljujući dobrim pripremama koje smo obavili pod vodstvom trenera Dženana Uščuplića. Moramo biti zadovoljni onim što smo do sada postigli na oba fronta, posebno u Evropskoj ligi, gdje ćemo nastupiti u play offu, a u domaćem prvenstvu smo prvi. Umora ima, ali smo odlično fizički spremni da izdržimo sve što nas čeka i da budemo na visokom nivou", izjavio je Velkoski za portal Klix.ba.

U 3. kolu BHT Premijer lige na Koševo stiže mostarski Velež, koji je u prva dva kola zabolježio poraz i remi.

"Čeka nas novi derbi, a to je utakmica protiv Veleža. Ovo vrijeme do utakmice koristimo za analizu protivnika te se pripemamo za utakmicu. Vjerujem da ćemo nastaviti pozitivan niz rezultata", rekao je napadač FK Sarajevo.

O tituli prvaka BiH je, kako kaže, prerano govoriti.

"Prvenstvo je tek počelo, pa je prerano govoriti o tituli. Mi moramo nastaviti ovako igrati i pobjeđivati, kako bi se na kraju mogli radovati trofeju", završio je Velkoski.