Nogomet
140

Krpić ponovo u Slobodi: Željan sam golova, Zebine asistencije ću maksimalno iskoristiti

Piše: D. B.
Sulejman Krpić
Sulejman Krpić
Nakon iskusnog veznog igrača Zajke Zebe (31), drugo pojačanje FK Sloboda je napadač Sulejman Krpić, koji je drugi put u svojoj karijeri postao član tuzlanskog kluba. U razgovoru za portal Klix.ba je govorio o razlozima svog povratka te je izrazio optimizam za nastavak sezone.

Krpić je predvodio ekipu Slobode koja je prošle godine izborila povratak u Premijer ligu BiH. Tokom ljeta je dobio nekoliko ponuda, a karijeru je odlučio nastaviti u Istri. Međutim, uslijedili su problemi s papirologijom.

"Bio sam u Istri, gdje nisam mogao riješiti komplikacije s papirologijom. Ipak, ostao sam i trenirao sa ekipom kako bih ostao u formi. Nakon završetka prvog dijela prvenstva je stigla ponuda iz Ujedinjenih arapskih emirata te iz Slobode. Nisam želio mnogo čekati i odlučio sam se vratiti u Tuzlu, gdje se osjećam kao kod kuće", izjavio je Krpić za portal Klix.ba.

Krpić je imao sjajnu sezonu u 1. ligi Federacije BiH i nada se da će dobre partije pružati i u Premijer ligi pod vodstvom novog trenera Husrefa Musemića, a uz sebe će imati i iskusnog Zajku Zebu.

"Željan sam golova i radovanja sa Fukarama. Stigao nam je odličan i iskusan trener s kojim možemo dobro odraditi sezonu. Što se tiče Zebe, svima je poznato kakav je on igrač. Kad imaš takvog majstora u ekipi koji zna kako dodati loptu, to je sjajno. Njegove asistencije ću iskoristit maksimalno. Zaista mi je drago što je tu sa nama", rekao je dvadesetčetverogodišnji napadač.

Osnovni cilj Slobode je opstanak u Premijer ligi BiH ove sezone.

"Naravno, prioritet je da osiguramo opstanak, a pored toga nam je važno da što bolje odigramo i ostvarimo što bolju poziciju na kraju sezone", završio je Krpić.