Nogomet
3

Krpić: Drago mi je što radim s Ćirom, cilj je ulazak u Premijer ligu

Piše: D. B.
Sulejman Krpić u dresu FK Sarajevo
Sulejman Krpić u dresu FK Sarajevo
Bh. nogometaš Sulejman Krpić je jedno od najzvučnijih pojačanja tuzlanske Slobode, koja predvođena legendarnim trenerom Miroslavom Blaževićem Ćirom ima za cilj na proljeće izboriti plasman u Premijer ligu BiH. Krpić je u razgovoru za portal Klix.ba izrazio veliko zadovoljstvo prilikom da se dokaže na Tušnju.

Krpić je u karijeri nastupao za mlade ekipe Orašja i Dinama iz Zagreba s kojim je imao i profesionalni ugovor, igrao je za drugu ekipu LASK-a iz Linza, potom je nastupao za prvi tim Orašja, kratko je igrao za FK Sarajevo, a njegov posljednji klub prije dolaska u slobodu bio je Metalac iz Srbije.

Posebno teško mu je pao odlazak iz Sarajeva nakon što se nije uspio nametnuti, u čemu ga je omela povreda.

"Bilo mi je jako žao što moram otići iz Sarajeva. Za taj klub sam navijao kao mali, a kao pionir sam išao da gledam njihove utakmice. Kada sam dobio priliku da igram u bordo dresu, prvi dio sezone sam bio na terenu, a onda sam se povrijedio. Zahvalan sam tadašnjem treneru Draganu Joviću na ukazanim prilikama, a navijači su najbolji i uvijek su mi davali podršku. Veoma mi je drago što je situacija u klubu danas mnogo bolja i svima im želim sreću", izjavio je Krpić, koji je nakon odlaska s Koševa potpisao za srbijanski Metalac.

"Bilo mi je lijepo u Metalcu, bio sam standardan član prve postave i igrao sam dobro", kazao je dvadesettrogodišnji napadač.

Tokom zimskog prelaznog roka je dobio nekoliko ponuda različitih klubova, ali je odabrao Slobodu. Cilj ekipe je da izbori plasman u Premijer ligu.

"Imao sam nekoliko ponuda iz inostranstva, a u tom periodu su me kontaktirali ljudi iz Slovode, tako da sam se odlučio za dolazak na Tušanj. Imao sam želju da igram u klubu koji vodi Ćiro i ta mi se želja i ostvarila. Želio sam to još kad sam nastupao u Hrvatskoj. Treninzi su naporni, dobro se spremamo i želimo plasman u Premijer ligu", završio je Krpić.