Nogomet
0

Kroos nakon potpisivanja novog ugovora: Želim završiti karijeru u Realu

Klix.ba
Ponekad je produženje saradnje sa odličnim nogometašem jednako novom pojačanju pa su čelnici Reala s razlogom sretni što je Toni Kroos potpisao novi ugovor do 2022. godine.

Kroos se smatra neopjevanim herojem ekipe koju predvodi Zinedine Zidane. On je 2014. godine stigao iz Bayerna i od tada je standardan član prve postave Kraljeva. Današnjim potpisivanjem novog ugovora je jasno poručio da nema namjeru napustiti Santiago Bernabeu.

"Igrači ne mogu ništa kada je riječ o glasinama, tako da tokom ljeta nisam želio ništa govoriti. U Madridu sam sretan od prvog dana, ne razmišljam ni o čemu drugom osim o ostanku ovdje", izjavio je Kroos.

On će u narednih šest godina nositi dres Reala, a kada njegov ugovor istekne, imat će 32 godine.

"Real je najveći klub na svijetu, zahvalan sam na povjerenju koje mi je ukazano. Imam dvije sjajne godine iza sebe, nadam se da ću tako nastaviti. Želim završiti karijeru ovdje, povući ću se na visokom nivou", rekao je nogometaš Reala.

On je u potpunosti fokusiran na aktuelnu sezonu u kojoj želi osvojiti trofeje.

"Želim osvojiti La Ligu, kada ste u Realu morate osvajati trofeje. U vitrinama imamo dvije Lige prvaka. Moramo biti konstantni, a u tome nismo uspijevali u protekle dvije sezone. Znam da ću biti prvak Španije s Realom", završio je Kroos.