Cristiano Ronaldo
0

Kriv za loše odnose Manchestera i Reala

Sarajevo-x.com
Foto: AFP
Foto: AFP
Zvijezda Manchester Uniteda, Portugalac Cristiano Ronaldo potvrdio je u razgovoru za list Publico da će i sljedeće sezone nositi dres ovog engleskog kluba.

O Ronaldu se već sedmicama špekuliše kako bi želio preći u španski Real Madrid, ali je on izjavio da će za evropske šampione igrati "još najmanje godinu dana".

"Sir Alex Ferguson saslušao je moje argumente, a ja sam saslušao njegove i odlučili smo da je za obje strane najbolje da ostanem," ispričao je fudbaler. "Tako da mogu potvrditi da ću narednu sezonu igrati za Manchester United. I u vezi glasina da ću igrati protiv svoje volje želim razjasniti da ko god to kaže ili napiše - laže. Igrat ću za Manchester srcem i dušom. Borit ću se za taj dres istom predanošću i odlučnošću kao i uvijek."

AFP piše da je 23-ogodišnji Ronaldo priznao odgovornost za pogoršan odnos između kraljevskog kluba i Manchestera s kojim ima važeći ugovor.

"Sam sam odgovoran za kontraverze. Ja sam bio taj koji je izrazio želju da pređe u Real Madrid i odgovoran sam za loše odnose između ovih klubova," rekao je.

Ugovor koji ovaj fudbaler ima sa Manchesterom traje do 2012. ali prelazak u Real nije isključen.

"Znam da je madridski klub bio zainteresovan za mene i u tom periodu moja je želja bila da pređem u Real. Da kažem drugačije lagao bih i sebi i drugima."