Nogomet
0

Kritike ne jenjavaju: I Capello kritizirao Mourinha

Klix.ba
Fabio Capello (Foto: EPA)
Fabio Capello (Foto: EPA)
Nakon Chelseajevog katastrofalnog početka sezone sve su češće kritike na račun Josea Mourinha. Novi kritičar je Fabio Capello.

Proslavljeni italijanski stručnjak samo je jedan u nizu onih koji smatraju da Jose Mourinho ne može trajati dugo na klupi jednog kluba. "Sindrom treće sezone" postao je atribut koji se veže uz Mourinha.

Portugalskog trenera već je kritizirao Johan Cruyff govoreći kako Mourinho uvijek sebe stavlja u prvi plan. Capellu se ne sviđa Mourinhov odnos prema igračima nakon što s njima provede godinu i po ili dvije.

"Mourinho se počne ljutiti na igrače nakon godinu i po ili dvije. Već sam čuo da je tako bilo u Madridu, a sada imamo potvrdu da je tako i u Chelseaju", kazao je popularni Don Fabio.

"Njegov boravak u klubovima teži otprilike ovako dugom periodu. On je strateg. U teškom periodu pitao je klub da ga podrži ili da mu se protivi, a klub je izdao saopćenje da stoji iza njega“, dodao je Capello koji je u svojoj karijeri, među ostalima, vodio Milan, Romu i Real Madrid.