Nogomet
1

Krešimir Kordić: Nismo slučajno eliminisali Irtysh, s Udineseom ćemo se nadigravati

Piše: D. B.
Krešimir Kordić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Krešimir Kordić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Široki Brijeg je hrabrom igrom, ali i nogometnim znanjem eliminisao kazahstanski Irtysh i plasirao se u 3. pretkolo Evropske lige, gdje ga čeka Udinese. Napadač bh. predstavnika Krešimir Kordić je u razgovoru za portal Klix.ba rekao da njegov tim nije prošao slučajno, kao i da se namjerava nadigravati sa favoriziranim talijanskim klubom u međusobnom ogledu.

Napadač Širokobriježana je istakao da je njegov tim bio bolji protivnik, kao i da ova pobjeda ima veliki značaj.

"Smatram da smo bili puno bolji u ove dvije utakmice. Irtysh ima kvalitet, bili su veoma opasni, ali je naša ekipa radila dobro u odbrani i napadu, pa smo na kraju uspjeli trijumfovati. Ovaj uspjeh nam znači puno, ponajviše zbog samopouzdanja. Iako je Irtysh puno skuplja ekipa od nas, mi smo pokazali da imamo dosta kvalitetnih igrača i da ovaj uspjeh nije slučajan", izjavio je Kordić.

U trećem pretkolu Evropske lige protivnik Širokog Brijega će biti Udinese.

"Idemo se nadigravati s njima. Neke šanse imamo, pogotovo što većina talijanskih ekipa nešto kasnije počinje pripreme i iznenađenja su uvijek moguća", smatra Kordić.

On smatra da eliminacije Sarajeva, Zrinjskog i Željezničara iz evropskih takmičenja ne treba tragično shvatati.

"Nogomet je uvijek bio globalan sport, svi ulažu i napreduju u svim segmentima, tako da je to jedna realnost. Puno je bilo nerealnih rezultata i ispadanja, život ide dalje i tako treba gledati na to. Nije to neka tragedija", zaključio je Kordić.

Široki Brijeg će prvu utakmicu protiv Udinesea igrati 1. augusta na Pecari ili na Bilinom Polju, dok je revanš na rasporedu sedam dana nakon toga.