Coe o Tottenhamu
0

"Krenu li buldožderima na stadion, može nas sve biti stid"

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Sebastian Coe, britanska atletičarska legenda i predsjednik Organizacijskog odbora Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine, pozvao je nadležno tijelo da Olimpijski stadion nakon Igara preda West Hamu.

Za preuzimanje Olimpijskog stadiona nakon Igara takmiče se dva londonska nogometna kluba: Tottenham i West Ham. Osim što su Spursi daleko udaljeniji od mjesta na kojem se gradi stadion, za razliku od West Hama u čijem je susjedstvu, vodstvo Spursa u potpunosti bi srušilo stadion i na istom mjestu podignulo novi, isključivo nogometni.

West Ham je spreman očuvati stadion u olimpijskom ruhu, s atletskom stazom između tribina i travnjaka.

Sebabastian Coe izjavio je za radio BBC da se Velika Britanija pri dobivanju domaćinstva Međunarodnome olimpijskom odboru obvezala da će sačuvati Olimpijski stadion te ga ostaviti raspoloživim za velika atletska događanja.

"West Hamova se ponuda poklapa s našim obavezama i željama. Ja bih glasao za West Ham", rekao je Coe dodavši:

"Ne mogu zamisliti situaciju da jednog dana djed povede svog unuka ili unuku na premierligašku utakmicu, i da mu pripovijeda kako je na tom mjestu gdje sjede nekoć za olimpijsko zlato trčao Usain Bolt".

On je nastavio kako je obaveza pri dobivanju domaćinstva bila jasna: napraviti multifunkcionalni sportski stadion, namijenjen atletici.

"Nikad nisam čuo da je netko poslao buldoždere na svoj olimpijski stadion i srušio ga do temelja, što se sprema u slučaju Tottenhamovog preuzimanja stadiona. Dogodi li nam se to, propisno ćemo se osramotiti".

Odluku o baštinjenju stadiona nakon Igara Olympic Park Legacy Company (OPLC), firma koja upravlja olimpijskom objektima, trebao bi donijeti tokom idućeg tjedna.