Nogomet
0

Kradljivac laptopa traži od Dauma 100.000 eura

Totalsport
Dana 28. juna drski je lopov otuđio lični lapoto treneru nogometaša Fenerbahçea dok se u Düsseldorfu prijavljivao na let za Istanbul. Sada ga ucjenjuje sa 100.000 eura.

Očito kradljivac ima uvid u sadržaje na čvrstom disku kad traži toliki novac: Christoph Daum (56) na njemu ima spremljenu vlastitu oporuku.

Osim nje, na kompjutoru Nijemac u tekstualnom formatu čuva vlastiti ugovor s turskim klubom, planove i programe za treninge, bogati imenik s telefonskim brojevima mnogih važnih nogometaša i nogometnih menadžera, te cjelokupnu svoju trenersku arhivu s bazom podataka.

Sav taj dragocjeni materijal završio je u rukama kriminal(a)ca koji sad od njega, kao u filmskom trileru, traži golemu otkupninu. Ne plati li mu traženi iznos do roka koji nije poznat, lopov prijeti da će plasirati u javnost škakljive pojedinosti koje se nalaze u memoriji računala.

  • Nadam se da ću dobiti natrag svoj laptop. Tada će sve za mene završiti happy endom – izjavio je za kelnski Express Daum, dok je njegov odvjetnik, dr. Stefan Seitz napomenuo:

  • Objava ličnih podataka zakonom je kažnjiva. Radi se o povjerljivim podacima na osobnom računalu. Čak je i 'krekiranje' lozinke za pristup sadržajima tuđeg računala kriminalna radnja, koja podliježe zatvorskoj kazni do triju godina!