Nogomet
25

Kovačić: Real te zove jednom u životu

FENA
Mateo Kovačić (Foto: EPA)
Mateo Kovačić (Foto: EPA)
Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić istaknuo je u srijedu na predstavljanju u Madridu da mu je pri dolasku puno pomogao Luka Modrić te da je presretan što je stigao u najveći klub na svijetu.

"Sve se odigralo brzo, prije tri-četiri dana sam saznao da ću postati igrač Reala. Odmah sam pristao, jer to je nešto što se događa jednom u životu", istaknuo je Kovačić na konferenciji za novinare podno stadiona Santiago Benabeu.

Napomenuo je kako mu je puno pomogao saigrač iz reprezentacije Modrić.

"Hvala mu na svemu, na tome kako je pričao o meni. On mi je puno pomogao, veliki mi je prijatelj i veliki igrač".

"Buenos dias", pozdravio je okupljene Kovačić na španskom, a onda istaknuo da se nada kako će "pružiti velike partije" u Realu.

"Očekujem puno od sebe i čitave ekipe", rekao je Kovačić.

Florentino Perez mu je zatim uručio dres s brojem 16 koji je do danas bio u vlasništvu Brazilca Lucasa Silve, iz čega je postalo jasno da će ovaj otići iz Reala, ali njegov novi klub još nije poznat.

Foto: EPA
Foto: EPA

"Dolaziš u najprestižniji i najvredniji klub na svijetu. Ovo je tvoj dom te ćemo te uvijek podržavati budeš li davao sve od sebe za ovaj grb", naglasio je Perez.

"Tvoja zemlja Hrvatska voli nogomet i ti si peti Hrvat u Real Madridu", rekao je predsjednik kluba.

Kovačić je iz svečane lože ispraćen gromoglasnim aplauzom, a onda je otišao u svlačionicu obući bijeli dres svog novog kluba. Na tribini se okupilo oko 2.000 navijača pred kojima je hrvatski nogometaš tehnicirao, a zatim i ispucao loptu na tribinu.

Na konferenciji za medije ponovio je koliko je sretan dolaskom u Madrid te da će se znati nositi s pritiskom u tako velikom klubu.

"Navikao sam na teške trenutke", napomenuo je Kovačić te dodao da ga od budućih saigrača najviše fascinira Cristiano Ronaldo.