Nogomet
0

Kovačević: Razgovarat ćemo i o Ćiri kao selektoru reprezentacije RS-a

Piše: J. H.
Mile Kovačević, predsjednik FSRS i član Izvršnog odbora NS BiH
Mile Kovačević, predsjednik FSRS i član Izvršnog odbora NS BiH
Mile Kovačević, predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske, izjavio je da u ovom trenutku nema konkretnih kandidata kada je riječ o selektoru reprezentacije tog bh. eniteta.

Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH prije tri dana jednoglasno je prihvatio zahtjev entitetskog saveza RS-a o odigravanju prijateljske utakmice sa Srbijom u augustu u Banjoj Luci.

Kako je Kovačević kazao za portal Klix.ba, još uvijek nije određeno ime selektora koji će selekciju RS-a voditi u toj utakmici. No, jučer je srbijanski Telegraf objavio da je bivši selektor reprezentacije BiH Miroslav Ćiro Blažević zainteresiran za tu poziciju.

"Mi smo sretni što je Miroslav Blažević prepoznao jednu dobru ideju. Mi ga nismo kontaktirali, ali o svima će se razgovarati, pa i o njemu", kazao je Kovačević za naš portal.

U međuvremenu, Ćiro se oglasio u Jutarnjem listu i demantirao navodne izjave za srbijanske medije.

"Ma dajte, molim vas, prestanite raditi cirkus od mene. Po novinama me stalno sele, ide u Zvezdu, pa ovdje, ondje... Nikoga ne želim vrijeđati, s mnogima sam prijatelj. Tako i s novinarima koji me pokušavaju iskoristiti. Nemojte više, tražim samo malo poštovanja", rekao je Ćiro.

U medijima se pojavila informacija da FIFA ipak neće odobriti odigravanje navedene prijateljske utakmice.

"To je u rukama FIFA-e. Oni mogu svašta. Mogu prihvatiti nešto što je mimo standarda, a odbiti nešto što je prema pravilniku. O tome ćemo se izjašnjavati kada dobijemo odgovor", dodao je Kovačević.

Sjednica Izvršnog odbora FSRS bit će održana 5. jula, kad će biti poznati potencijalni kandidati za mjesto selektora reprezentacije ovog bh. eniteta.