Nogomet
0

Kovač će najvjerojatnije preći iz Salzburga u Split

FENA
Nogometni klub Hajduk iz Splita nudi Niki Kovaču pet milijuna eura da prijeđe iz Salzburga u Split, piše dnevni list "Salzburger Nachristen" u izdanju od utorka.

Postoje znakovi da će Niko Kovač najvjerojatnije prijeći u Hajduk, tvrdi taj salzburški dnevnik i dodaje da danas u Salzburg na pregovore dolazi izaslanstvo Hajduka u kojem su Branko Grgić i Alen Bokšić sa zadaćom da finiširaju sve "formalnosti" oko prelaska kapetana hrvatske reprezentacije među "splitske bile".

Prema informacijama iz Salzburga Kovač je, navodno, sa Hajdukom već i potpisao predugovor iako ima obveze prema "Red Bullu" do 2008. godine, a kao najveći argument da će predovori završiti prelaskom Nike Kovača u Hajduk list navodi da prvak Austrije u zamjenu za Niku dovodi defanzivnog veznog igrača iz talijanske Catanije Fabia Caserta.

Prema navodima lista "posao" oko prelaska Nike Kovača košta gotovo pet milijuna eura jer će 36-godišnji Kovač za trogodišnji ugovor s Hajdukom po sezoni dobivati 1,6 milijuna eura, a pretpostavlja se da bi stariji Kovač svoju bogatu nogometnu karijeru mogao i završiti u Splitu, jer kada mu istekne ugovor s Hajdukom imat će 39 godina.