Nogomet
5

Kostić: Za nas je svaka utakmica derbi

Piše: O. T.
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Trener FK Željezničar Miloš Kostić u izjavi pred utakmicu sa Olimpicom u 2. kolu BHT Premijer lige rekao je da se podrazumijeva da njegov tim ide na tri boda te da je za Plave svaka utakmica kao derbi.

Željezničar je u 1. kolu na Grbavici remizirao sa Sarajevom (1:1), dok je Olimpic poražen od Slobode u Tuzli sa 3:0.

"Nije Olimpic naivna ekipa koliko to pokazuje rezultat protiv Slobode. Stvorili su nekoliko stopostotnih šansi. Kod njih će biti nekoliko promjena u formaciji, to znamo. Nije to utakmica za koju kažemo da ćemo je rutinski odraditi. Dobri su u prelazima u kontre. Moramo zatvoriti takve situacije", kazao je Kostić.

Željezničar u ovom meču ide na tri boda, a Kostić napominje da i u ovaj meč igrači moraju ući kao da je derbi.

"Sigurno je da idemo na tri boda, ali nema laganih utakmica. Moramo u svaki meč ulaziti kao da je derbi, jer nama je svaka utakmica derbi", a na pitanje da li će on praviti izmjene, rekao je: "To ćete vidjeti u subotu."

Kostić je u utakmici sa Sarajevo napravio nekoliko promjena u odnosu generalku protiv Metalleghea i dodaje da to nije iznenađenje.

"To je možda za vas bilo iznenađenje. Mi smo računali na neke stvari koje vi ne gledate. Ekipa Sarajeva je vrlo visoka i gledali smo na taj segment. Zato su za vas neki igrači bili iznenađenje, a za nas ne", rekao je trener Željezničara.