Nogomet
11

Kostić: Svaki put idemo na pobjedu; Blagojević: Ne odbijam drugu poziciju ako šef to traži

Piše: O. T.
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Na konferenciji za medije pred susret 3. kola BHT Premijer lige u kojem se ove subote sastaju Željezničar i Široki Brijeg na Grbavici, medijima su se obratili trener Plavih Miloš Kostić te Jovan Blagojević, veznjak Plavih.

Željezničar nakon prva dva kola ima četiri boda, dok je Široki Brijeg do sada osvojio dva boda u dvije utakmice odigrane na domaćem terenu. Stoga su Širokobriježani u blagoj krizi rezultata, ali Kostić upozorava da je to i dalje opasna ekipa bez obzira na rezultate.

"Ne trebamo gubiti riječi na Široki i o tome kakva je to ekipa. Mislim da prvenstveno trebamo gledati sebe i biti na željenom nivou. Nemamo povreda osim Husića kojeg nema od derbija zbog povrede lože. Široki možda ima rezultatsku krizu, ali igraju dobar fudbal. Željini igrači moraju biti svjesni da moramo dobiti svaki meč i tako se spremamo. Mi imamo širok fond igrača i to je naš kvalitet. Mi mijenjamo igrače kako bi nam donijeli traženi rezultat. Naš kvalitet je taj što sada mogu zaigrati igrači koji nisu bili protiv Olimpica u prvom planu i koji nam mogu donijeti rezultat. Jahić se priključuje ekipi, ali još neće biti u kadru, jer još nije spreman. Nadam se da će to biti uskoro", kazao je Kostić.

U pobjedi nad Olimpicom u gostima (2:0) Jovan Blagojević je igrao na lijevoj strani veznog reda, a ne u centralnom dijelu gdje mu je prirodna pozicija. Kostić je kazao da neće puno eksperimentisati s odličnim veznjakom.

"Jovanova širina igračkog znanja nam omogućava da ga upotrijebimo na više pozicija. Nećemo puno eksperimentisati s njegovom pozicijom. On će brzo na svoju poziciju, jer ima kvalitet koji nam može pomoći, a vidjeli ste da ima kvalitet igrati i na strani", rekao je trener Željezničara te dodao da klub prati rad juniora i da već znaju na koga trebaju posebno obratiti pažnju.

Veznjak Plavih Jovan Blagojević očekuje težak meč protiv Širokog, a dotakao se i svoje pozicije na terenu.

"Očekujemo tešku utakmicu, jer znamo da Široki ima dobru ekipu. Otišlo im je nekoliko igrača, ali i sada su odlična ekipa i borit će se za vrh. Razgovarao sam sa šefom o svojoj poziciji. Svakako da bih najviše volio da igram centralnog veznog, ali ako treba pomoć na drugoj poziciji, neću odbiti ono što šef traži od mene", rekao je Blagojević.