Nogomet
36

Kostić izvršio prozivku na Grbavici: Plavi počeli pripreme za juriš na titulu

Piše: D. B.
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
FK Željezničar je današnjom prozivkom i prvim treningom započeo pripreme za novu sezonu u kojoj namjerava osvojiti titulu prvaka BiH koju čeka već nekoliko godina. Plave će s klupe predvoditi novi trener Miloš Kostić koji je pun energije i spreman za naporan rad.

Jedan od prvih Kostićevih zadataka je selekcija ekipe na koju će računati u narednoj sezoni.

"Na samom početku priprema želimo vidjeti u kakvom su stanju igrači te utvrditi na koga možemo računati za narednu sezonu. Do 22. juna ćemo reducirati broj na 27 igrača plus golmani koje ćemo povesti na pripreme na Kupresu. Kroz treninge ćemo vidjeti koji igrači zadovoljavaju već postavljene kriterije. Prva utakmica nas čeka u subotu protiv Olimpica, koja će nam pokazati šta možemo očekivati od igrača koji nisu bili standardni i nosioci igre u prošloj sezoni", izjavio je Kostić.

Ukoliko ne bude zadovoljan postojećim kadrom, moguća su nova pojačanja.

"Vidjet ćemo, možda će biti novih imena. Sve zavisi od toga da li postojeći kadar može zadovoljiti naše potrebe. Devedeset posto ekipe već imam, oni će iznijeti teret sezone". rekao je novi trener FK Željezničar.

Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba

Na srbijanskom stručnjaku je velika odgovornost jer Željezničar već nekoliko sezone ne zna za trofej, a ove neće igrati u Evropi.

"Treme nema, jedva sam dočekao početak treninga. Sretan sam što sam ovdje u Želji, namjera mi je da ostvarimo ciljeve. Momci su svjesni šta ih čeka. Ako si u ekipi kao što je Željo, pritisak je doza adrenalina. Nema ništa ljepše od toga da se boriš za titulu, da budeš prvi i najbolji u zemlji", smatra Kostić.

Na prozivci nisu bila dvojica planiranih igrača.

"Hervas i Blagojević su igrači koji su opravdano odsutni i oni će nam se priključiti uskoro", završio je Kostić.

Nogometaši koji su se odazvali na prozivci su Vedran Kjosevski, Irfan Fejzić, Aldin Ćeman, Emir Ćutahija, Siniša Stevanović, Kerim Memija, Benjamin Šehić, Jadranko Bogičević, Aleksandar Kosorić, Emir Hodžurda, Kemal Osmanković, Ismail Duraković, Adnan Alihodžić, Mirko Kramarić, Senad Husić, Dino Hasanović, Adnan Zahirović, Uglješa Radinović, Adnan Šećerović, Enis Sadiković, Samir Bekrić, Damir Sadiković, Denis Žerić, Amer Hiroš, Dženis Beganović, Miroslav Stevanović, Mirza Halvadžić, Muris Midžić, Srđan Stanić, Ivan Lendrić, Ajdin Mujagić, Dejan Djermanović i Denis Pozder.

Na probi su trenutno Haris Hadžalić, Aziz Stitou i Ivan Jakov Džoni.