Nogomet
0

Košarka: Bh. kadeti pobijedili Sloveniju s 82:63, večeras protiv Rusije

FENA
Kadetska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je savladala vršnjake iz Slovenije s 82:63 na međunarodnom turniru u Tivtu (Crna Gora).

Izabranici selektora BiH Emira Halimića otputovali su na turnir u Tivt u sklopu priprema za evropsko prvenstvo B-divizije koje će biti održano od 8. do 18. augusta u Sarajevu.

Na turniru učestvuju selekcije Bosne i Hercegovine Rusije, Slovenije, Crne Gore, a nakon pobjede protiv Slovenaca bh. košarkaši večeras će igrati meč drugog kola protiv Rusije.

Za reprezentaciju BiH nastupaju: Ljubo Zadro, Nemanja Marković, Amin Sijerčić, Emin Mavrić, Amar Gegić, Nedim Đedović, Edin Atić, Đorđe Aleksić, Damir Hadžić, Atif Durak, Jasmin Jakupović, Alija Pirić, Fahrudin Manjgafić, Enis Memić, Bože Galić, Emir Ahmedić, Tarik Krvavac i Amar Bećar.

U nastavku priprema mladi košarkaši BiH odigrat će dvije utakmice u Sloveniji protiv odgovarajuće selekcije, a potom utakmicu protiv Crne Gore u Sarajevu. Najvjerovatnije zadnja provjera prije početka prvenstva u Sarajevu bit će protiv Portugala 5. augusta.

BiH će na EP-u u Sarajevu u grupi igrati sa reprezentacijama Slovačke, Holandije, Izraela i Danske.