Ususret El Clasicu
0

Konjić vjeruje u pobjedu Reala, Glavaš navija za Barcelonu

Piše: J. Hadžiahmetović
Sezona 1990/91. - Pobjeda Barcelone na Nou Campu
Danas se na stadionu Santiago Bernabeu igra jedan od najvećih nogometnih derbija u svijetu između madridskog Reala i Barcelone. Muhamed Konjić vjeruje kako će Madriđani dobiti ovu utakmicu, dok Vlatko Glavaš navija za Katalonce.

Muhamed Konjić, bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine, kaže kako je Barcelona favorit zbog svega što pokazuje posljednjih godina u svijetu modernog nogometa.

"Trenutno je Barcelona možda u lošijoj formi i maloj krizi rezultata dok je Real nadogradio ekipu i igraju odlično. Prema mom mišljenju, ovo će biti najuzbudljivi El Clasico nakon dužeg vremena. Ja iskreno priželjkujem pobjedu Reala, jer želim vidjeti kako će se Barcelona snaći pod pritiskom", kazao je Muhamed Konjić koji nije htio prognozirati rezultat.

Trener Abdulah Ibraković kaže kako je teško prognozirati ishod u ovoj utakmici, ili bilo kojoj, kad međusobno igraju ova dva španska giganta.

"Ako uzmete individualni kvalitet igrača oba tima, to je nešto magično. S jedne strane Xavi, Messi, Iniesta, s druge strane Ronaldo, Ozil, Di Maria... Šta čovjek može više poželjeti? Gledajući igru, bit će tu nadmudrivanja trenera i iskorištavanja slabosti protivnika", kaže Ibraković te dodaje kako trener Katalonaca Pep Guardiola ne bi trebao izaći sa taktikom 3-4-3.

"Ako postavi tu taktiku, neće dobro proći", uvjeren je Ibraković.

Real spreminiji, Barcelona dominantnija

Fuad Muzurović, bivši selektor naše nogometne reprezentacije, kaže kako često prati špansku ligu i utakmice Reala i Barcelone.

"Mislim da je u ovom trenutku Real u blagoj prednosti. Real u ovom prvenstvu igra kvalitetnije u odnosu na prošlu sezonu, mnogo su uigraniji. U jednom trenutku mi je draže gledati Real koji igra mnogo agresivnije", kaže Muzurović.

Smatra kako i jedan i drugi trener teže ka nogometnom savršenstvu te o njima možemo govoriti kao ljudima koji rade nešto posebno.

"Blagu prednost dajem Realu. Svi očekujemo jednu izvanrednu utakmicu", dodao je Muzurović.

Bit će odlična utakmica

I trener Ibro Zukanović misli da je Real Madrid spremnija ekipa u odnosu na Katalonce.

"Situacija na tabeli govori da je Real u prednosti. Barcelona bi pobjedom učinila prvenstvo neizvjesnim. Mislim da se takva situacija nije desila odavno. Barcelona je obično dominirala. Real je igrama pokazao da je u ovom trenutku možda i najbolji tim u Evropi. Mislim da su Madriđani spremniji i taktički i psihološki. Vjerujem da će utakmica biti odlična, to je sigurno", kaže Zukanović.

Vlatko Glavaš je navijač Barcelone, ali misli kako je Real Madrid u prednosti uoči večerašnje utakmice.

"Mnogo bolje igraju od Barcelone. Sigurno neće biti 5-0 kao što je to bio slučaj na Nou Campu. Mislim da će biti 4-2 za Real, ali volio bih da promašim rezultat", kaže Glavaš.