Uoči finala Lige prvaka na Allianz Areni
0

Konjić, Bolić i Hadžibegić daju blagu prednost Bayernu

Piše: J. Hadžiahmetović
Proslavljeni bh. nogometaši i uspješni sportski radnici Muhamed Konjić, Elvir Bolić i Faruk Hadžibegić su u anketi portala Klix.ba dali blagu prednost Bayernu u utakmici protiv Chelseaja u večerašnjem finalu Lige prvaka, koje će se igrati na Allianz Areni.

Kako nam je kazao Faruk Hadžibegić, on je na Allianz Areni priželjkivao finale između Barcelone i Bayerna.

"Nažalost, to se nije desilo. Večeras ćemo gledati dvije ekipe koje se nisu nadale da će biti u finalu, a borit će se za trofej šampiona Evrope. Na osnovu onoga što sam vidio na posljednjim utakmicama oba tima, dajem prednost Bayernu, a igraju na svom stadionu pred svojim navijačima. Očekujem veoma dobru utakmicu, jer je Chelsea na kraju jednog ciklusa i čitava ova generacija polako odlazi", kaže Hadžibegić te dodaje kako će večeras navijati za Bayern.

I Elvir Bolić misli kako je Bayern blagi favorit zbog toga što igra na svom stadionu.

"Međutim, Chelsea je u utakmicama sa Barcelonom pokazala da je ekipa koja može iznenaditi svakoga. Mislim da je psihološka prednost na strani Chelseaja, jer ne igraju kući i mislim da nemaju neko preveliko opterećenje da moraju pobijediti. Gledajući sve aspekte, utakmica će biti atraktivna i zanimljiva, jer oba tima imaju svoje prednosti. Ipak, blagu prednost dajem Bayernu, jer imaju kvalitetniji tim i bolje pojedince, naročito Arjena Robbena, Francka Riberyja i Marija Gomeza. Ipak, mislim da u ovakvim utakmicama ne pobjeđuje favorit. Bit će puno golova", kazao je Elvir Bolić za portal Klix.ba.

Muahmed Konjić, koji će večeras biti na tribinama jednog od najljepših nogometnih stadiona na svijetu, kaže kako očekuje prelijepu utakmicu nakon svega što se dešavalo u polufinalu ovog takmičenja.

"Možda nas iznenade Chelsea i Bayern baš kao što su nas i do sada iznenadili vrhunskom predstavom. Bayern jeste favorit zbog svega što je pokazao ove godine i zbog domaćeg terena. Međutim, nakon svih iznenađenja koje je Chelsea pripremio ove godine, teško ih je na neki način eliminisati ili potcijeniti. U nekim šansama, Bayernu bih dao 60 prema Chelseajevih 40", kazao je Konjić za Klix.ba te dodao kao će na večerašnjoj utakmici biti i stotine Bosanaca i Hercegovaca.