Afrički Kup nacija u JAR-u
0

Kongo i Niger odigrali bez golova

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Reprezentacije DR Konga i Nigera odigrale su 0-0 u Port Elisabethu, u ogledu 2. kola B-grupe na Afričkom kupu nacija u Južnoafričkoj Republici…

Rezultat je, zapravo, nepovoljan za obje selekcije, jer su i jednima i drugima sada umanjene šanse za plasman u četvrtfinale. Gana je vodeća u skupini s 4 boda, Mali ima 3 boda, DR Kongo 2, a Niger jedan bod. U odlučujućem, 3. kolu, Niger će igrati protiv Gane, a Kongo bi eventualnom pobjedom nad Malijem osigurao plasman u četvrtfinale.

Niger se, ako ništa drugo, može utješiti da je osvojio svoj prvi bod u historiji na završnim turnirima AKN-a, nakon što je izgubio sve tri utakmice na prošlogodišnjoj smotri, kao i uvodnu na ovom prvenstvu.

Sve najzanimljivije u ogledu DR Konga i Nigera događalo se prvom poluvremenu. Niger je najbolju šansu prokockao već u 5. minuti, kada je Modibo Sidibe izbio ''oči u oči'' s golmanom Konga, ali je iz sjajne pozicije pogodio stativu.

Nakon toga se u junaka prometnuo golman Nigera Kassaly Daouda, jer je u dva navrata izvrsnim odbranama zaustavljao pokušaje Anderlechtovog napadača Dieumercija Mbokanija. Prvi puta u 13. minuti, kada je zaustavio njegov pokušaj iskosa s lijeve strane, a onda u 42. minuti, kada je Kongo krenuo u kontranapad ''tri na jedan''. Daouda je izvanrednom intervencijom spriječio siguran pogodak.

Afrički kup nacija, 2. kolo B grupe:

Gana – Mali 1-0 (Mubarak 38 – 11 m) DR Kongo – Niger 0-0

Redoslijed: 1. Gana 4, 2. Mali 3, 3. DR Kongo 2, 4. Niger 1