U utorak u Sarajevu
0

Konferencija o borbi protiv nacionalizma u fudbalu

SRNA
U Sarajevu će u utorak, 12. maja biti održana konferencija o temi borba protiv nacionalizma i diskriminacije u fudbalu na prostoru bivše Jugoslavije, koju organizuje Bečki institut za saradnju i pomoć u razvoju, uz podršku Austrije i UEFA.

U radu konferenciji učestvovaće predstavnici svih fudbalskih saveza zemalja bivše Jugoslavije, a počasni gost biće visoki predstavnik u BiH Valentin Incko, javlja dopisnik Srne iz Beča.

Na skupu će biti predstavljeni projekti i prijedlozi kako u budućem radu fudbalskih kuća može biti vođena uspješna borba protiv nacionalizma i diskriminacije na fudbalskim terenima.

"Prvi put na ovu temu okupićemo predstavnike svih fudbalskih saveza sa prostora bivše Jugoslavije, kako bismo zajedno razmotrili mogućnosti za suzbijanje nacionalizma i diskriminaciju na terenu i tribinama", rekao je saradnik Bečkog instituta Aleksander Raković.

Domaćini skupa biće  predsjednik i generalni sekretar Fudbalskog saveza BiH Sulejman Čolaković  i Munib Ušanović.

U radu konferencije, između ostalih, učestvovaće generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Zoran Laković i generalni sekretar Fudbalskog saveza Republike Srpske Rodoljub Petković.

U ime Nogometnog saveza Hrvatske u radu skupa učestvovaće Zoran Cvrk, u ime Fudbalskog saveza Makedonije Miroslav Gerovski, a u ime Fudbalskog saveza Crne Gore Ivan Radović.
UEFU će predstavljati Patrik Gaser, Fudbalski savez Irske Des Tomilson, a u ime Fondacije iz Belgije učestvovaće An de Mol.

Konferencija će biti organizovana u  hotelu "Evropa" u Sarajevu.