Ronaldinho
0

"Koncentracija na derbiju će biti ključna"

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Brazilski nogometni as Ronaldinho najavio je derbi 21. kola Serije A u kojem se u nedjelju na San Siru sastaju njegov Milan i Inter.

Nakon slabog starta u sezonu i perioda u kojem ekipa nije uspjela pronaći pravu igru, Milan je zaredao s pobjedama i uspeo se do drugog mjesta na tabeli, šest bodova iza vodećeg Intera, ali uz utakmicu manje.

U prvom međusobnom dvoboju ove sezone slavio je Inter s uvjerljivih 4-0, a Ronaldinho vjeruje kako je njegova ekipa sada sposobna za uzvrat.

"Ako nam pristup utakmici ne bude pravi, riskiramo da nam se dogodi isto kao i prošli put. Moramo se koncentrirati svih 90 minuta kako se ne bi ponovila prošla međusobna utakmica. Moramo pobijediti i otići kući sa sva tri boda u džepu", rekao je Ronaldinho za Sky Sport.

Za kvalitetne igre u posljednje vrijeme Milan može ponajprije zahvaliti Ronaldinhu, koji je u zadnje dvije utakmice postigao nevjerojatnih pet golova, ali Brazilac ne ističe sebe u prvi plan.

"Kao prvo, ne igram sam na terenu. Riječ je o dobroj igri cijele ekipe, od Dide do Borriella. Svi igramo dobro i zato nam je lakše. Moj je posao jednostavan, stvoriti prilike za gol i zabiti koji ako je moguće. Ako svi igramo tako dobro i složno kao u zadnje vrijeme, onda dolaze dobri rezultati."

Ronaldinhova sjajna forma potaknula je i pitanje povratka u brazilsku reprezentaciju.

"Trenutno uopće ne razmišljam o tome. Moje su misli 100 posto usmjerene na Milan, a ostalo će se dogoditi prirodnim tokom."