Nogomet
0

Konačnu presudu o fantomskom golu Bayera će dati FIFA

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Sportski sud Njemačkog nogometnog saveza (DFB) u ponedjeljak će početi raspravljati o žalbi Hoffenheima zbog priznatog nepostojećeg pogotka Bayer Leverkusenu u dvoboju 9. kola Bundeslige odigranom u petak.

Podsjećamo, Apotekari su u toj utakmici kao gosti slavili s 2-1, a u 70. se minuti dogodila krajnje bizarna situacija. Stefan Kieβling je pucao glavom, lopta je prošla pored stative i onda kroz rupu u mreži završila u golu.

Na iznenađenje svih sudija Felix Brych je pokazao na centar, priznavši pogodak koji uopće nije postignut. Kieβling je najprije očajavao zbog promašaja, a onda proslavio gol sa saigračima, ne upozorivši sudiju šta se stvarno dogodilo.

Slučaj je sada pred Sportskim sudom koji će tražiti očitovanje Bayera, sudije Brycha i nadzornika suđenja. Osim toga, u DFB-u u saradnji s Međunarodnom nogometnom federacijom (FIFA) razjašnjavaju zakonske norme i djelovat će u skladu s obvezujućim odredbama krovnog svjetskog nogometnog tijela.

"Svi savršeno razumijemo osjećaj nepravde koja prati taj fantomski gol. Pozivi na ponavljanje utakmice su također razumljivi, ali dobro znamo iz prošlih iskustava koliku važnost FIFA pridaje zaštiti autoriteta sudijskih odluka. Naša će odluka biti donesena unutar okvira odgovarajućih pravnih statuta i propisa jer u slučajevima poput ovog FIFA je vrhovni autoritet", objasnio je dopredsjednik DFB-a Rainer Koch.