Nogomet
164

Konačno stigao na Koševo: Nemanja Bilbija je novi napadač FK Sarajevo

Piše: D. B.
Bivši igrač banjalučkog Borca i novosadske Vojvodine te nekadašnji član mlade reprezentacije BiH, Nemanja Bilbija, novi je napadač FK Sarajevo.

U večernjim satima, Bilbija je stigao u Sarajevo i uputio se u prostorije kluba iz Titove 38/b gdje su ga dočekali čelni ljudi Bordo tima. Na ovaj način, FK Sarajevo realiziralo je transfer ovog prijelaznog roka kada je u pitanju Premijer liga BiH.

Bilbija je rođen u Banjoj Luci 2. novembra 1990. godine. Karijeru je počeo u Borcu, a prvi profesionalni ugovor je potpisao 2008. godine kao sedamnaestogodišnjak. Igrač Vojvodine iz Novog Sada je postao 29. januara 2010. godine u transferu vrijednom 100.000 eura. Za ovaj je tim odigrao 43 utakmice, a postigao je dva pogotka. U Borcu je igrao i kao posuđen igrač iz srbijanskog kluba. Za Banjalučane je odigrao ukupno 53 utakmice, a postigao je 25 golova.

Dvadesetdvogodišnji napadač je igrao i za U21 reprezentaciju BiH. Nastupio je 20 puta, a postigao je osam pogodaka.

Ove sezone je odigrao jednu utakmicu za Vojvodinu u srbijanskoj Superligi, a četri puta je nastupio u kvalifikacijama za Evropsku ligu. Postigao je jedan gol i upisao jednu asistenciju. Njegova vrijednost prema Transfermarktu iznosi 375.000 eura.

Bilbija će pojačati konkurenciju u napadu, gdje se već dobro snalazi također novi igrač Bordo ekipe Nikola Komazec.

Ranije danas u redove tima sa Koševa stigao je i Dušan Jevtić, 21-godišnji ofanzivni vezni koji može igrati i na poziciji napadača. On je prethodno branio boje njemačkih klubova TSV 1860 München II i MSV Duisburg.