Nogomet
1

Konačni okršaj Benfice i Fenerbahcea, Chelsea mirno dočekuje Basel

Piše: D. B.
Foto: AFP
Foto: AFP
Večeras su na rasporedu dva revanš susreta polufinala Evropske lige, u kojim će se za finale boriti Benfica i Fenerbahce te Chelsea i Basel.

Benfica - Fenerbahce

U prvom susretu odigranom u Istanbulu Fenerbahce je upisao pobjedu rezultatom 1:0 i s tom prednošću dolazi u goste motivisanoj Benfici, koja na domaćem terenu nije poražena u 13 evropskih utakmica. S druge strane, Fener nije izgubio u šest susreta odigranih u gostima u Evropi. Igrači Fenera su u prvoj utakmici pogodili tri stative, a gol vrijedan pobjede je postigao Egemen Korkmaz. Portugalcima je jasno da imaju težak zadatak, ali su odlučni nadoknaditi zaostatak i napraviti razliku dovoljnu za plasman u finale Evropske lige. Fenerbahce će se nesumnjivo boriti do posljednjeg sudijskog zvižduka.

Chelsea - Basel

Chelsea je jednom nogom u finalu nakon pobjede u Švicarskoj protiv Basela rezultatom 2:1. Ekipa iz Londona je dovoljno iskusna da barem sačuva prednost i tako se plasira u finale, dok je Baselu za finale potrebno mnogo sreće i loš dan Chelseajevih igrača. Ipak, u nogometu je sve moguće, tako da treba sačekati i preostalih 90 minuta njihovog međusobnog ogleda.