Nogomet
1

Konačni obračuni za plasman u polufinale

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Večeras su na rasporedu uzvratne četvrtfinalne utakmice Evropske lige nakon kojih će biti poznati polufinalisti ovog takmičenja. Očekuje se žestoka borba u svakom od četiri susreta, jer je ulog zaista velik, a to je plasman među četiri najbolje ekipe.

Valencia - AZ (1:2) AZ je u prvoj utakmici na svom terenu protiv Valencije slavio rezultatom 2:1. Holanđani dolaze na Mestallu s prednošću od jednog gola, ali su Šišmiši postigli važan gol u gostima i sada imaju priliku pred domaćom publikom savladati protivnika i plasirati se u polufinale. Ipak, to neće biti nimalo lako jer su Holanđani pokazali da su snažna i kvalitetna ekipa.

Athletic - Schalke (4:2)

Ekipa Athletica je odigrala sjajno drugo poluvrijeme na gostovanju kod Schalkea i već u prvoj utakmici napravila značajnu prednost. Po onome što se moglo vidjeti u prvom susretu, Schalke je svoju šansu za plasman u polufinale već propustio, tako da bi revanš u Španiji trebao biti potvrda Athleticovog prolaska u polufinale Evropske lige, iako Nijemci ne žele odustati.

Metalist - Sporting (1:2)

Iako je Sporting odigrao odličnu utakmicu na domaćem terenu, gosti iz Ukrajine su ipak uspjeli postići jedan pogodak. Ekipa iz Lisabona je kod rezultata 2:0 imala solidnu prednost, značajnu pred revanš, ali je Metalist golom iz penala u finišu susreta učinio stvari neizvjesnijim. Ukrajinci sada imaju priliku na domaćem terenu pokušati izvojevati pobjedu i proći u polufinale, dok će Sportingu za to biti dovoljno i da izbjegne poraz.

Hannover - Atletico (1:2)

Hannover je ekipa sa najmanje iskustva u Evropi, ali nakon poraza od Atletica u gostima te postignutog pogotka, učinit će sve kako bi iskoristila ukazanu priliku i "ugrabila" mjesto u polufinalu Evropske lige. S druge strane, Atletico itekako ima kvalitet i iskustvo, što bi moglo biti dovoljno da se sačuva stečena prednost i osigura plasman među četiri najbolje ekipe.

Sve utakmice se igraju s početkom u 21:05 sati. Susret Hannover - Atletico Madrid u direktnom prenosu možete pratiti na Televiziji OBN.

Parovi polufinala Evropske lige:

AZ/Valencia - Atletico/Hannover

Schalke/Athletic - Sporting/Metalist