Premijer liga BiH
0

Komšijski derbi na Piroti

Sarajevo-x.com
Dvije utakmice Premijer lige BiH na programu su danas. Travniku na noge dolazi Čelik koji je u prošlom kolu neočekivano poražen na Bilinom polju od Leotara. Oko ove utakmice podiglo se dosta prašine. Omer Kopić, strateg zeničkog tima podnio je ostavku koja nije prihvaćena, pa će crveno- crne predvoditi i u ovom dvoboju.

Kako su nam potvrdili iz tabora Čelika na Piroti će igrati ofanzivno i nadaju se da mogu doći do pozitivnog rezultata. Očekuju i veliku podršku svojih navijača. Zeničane do kraja prvenstva očekuje borba za goli život.

S druge strane, Travničani na svom travnjaku igraju odlično. Okršaj sa komšijama dočekuju puni samopouzdanja i nadaju se osvajanju kompletnog plijena. U prošlom kolu poražani su u Banjaluci u posljednjim trenucima meča. Treba istaći da je utakmica u jesenjem dijelu završena pobjedom čelika 2-1.

Težak ispit imat će i tuzlanska Sloboda. Timu sa Tušnja na megdan stiže Borac. Dodatni problem za izabranike Vlatka Glavaša jeste još uvijek nerazriješeni "slučaj Gavarić“. Za njih nema puno filozofije u ovom sudaru, pobjeda se nameće kao imperativ. No, svjesni su da će protiv sebe imati kvalitetnog suparnika.

Utakmice na Piroti i Tušnju počinju u 17:00 sati.