Nogomet
0

Kompany: Još pamtimo kako smo osvojili posljednji naslov, sve je moguće

Totalsport
Vincent Kompany (Foto: EPA)
Vincent Kompany (Foto: EPA)
Vincent Kompany, kapiten Manchester Cityja, poručio je kako njegova ekipa i dalje vjeruje u svoje izglede u borbi za naslov prvaka, nakon što je na Etihadu svladala West Bromwich s 3-1 u meču 35. kola.

Manchester City zaostaje za vodećim Liverpoolom za šest bodova, ali ima i utakmicu manje od njega. Liverpool će do kraja prvenstva igrati kod kuće protiv Chelseaja i Newcastlea, te u gostima kod Crystal Palacea. Sedam bodova u te tri utakmice bi mu bilo dovoljno za osvajanje naslova prvaka, pa makar City dobio sve svoje četiri utakmice do kraja. A ''građani'  će do kraja gostovati kod Crystal Palacea i Evertona, dok će kod kuće igrati protiv Aston Ville i West Hama.

"Mi još pamtimo kako smo osvojili naslov prvaka prije dvije godine. To nam treba biti velika motivacija u završnici ove sezone. Najvažnije je da smo pokazali formu koja nas je krasila na početku sezone. Ukoliko to demonstriramo i u sljedeće četiri utakmice, sve je moguće", veli Kompany.

Prije dvije sezone je Manchester United imao veliku prednost pred Cityjem, koju je prokockao dvama porazima i jednim remijem u posljednjih šest rundi. City je u tih zadnjih šest kola tada upisao svih šest pobjeda, te je u ''foto-finišu'' preoteo titulu gradskom rivalu, s istim brojem bodova, ali boljom gol-razlikom.

"Protiv West Bromwicha smo solidno odradili posao, imali smo nekih dobrih razdoblja u igri. To trebamo prenijeti u iduće četiri utakmice", veli belgijski igrač.