City oslabljen na gostovanju
0

Kompany i Milner otpali za Newcastle

Totalsport
Vincent Kompany (Foto: Arhiv/AFP)
Vincent Kompany (Foto: Arhiv/AFP)
Aktuelni prvak prve engleske nogometne lige Manchester City bit će znatno oslabljen na gostovanju kod Newcastlea u sklopu 17. kola Premierlige.

Nakon što je šepajući u 21. minuti prvog poluvremena napustio veliki gradski derbi protiv Manchester Uniteda prošle nedjelje na Etihadu, u kojem su "građani" poraženi s 3-2, kapiten Vincent Kompany propustit će gostovanje kod Newcastlea zbog povrede zadnje lože.

Iako su postojale šanse da se belgijski reprezentativac oporavi do subote, one su "ugašene" nakon što je dobio zakazani termin kod specijaliste, te nakon što je propustio treninge u srijedu.

Osim vrlo bitne karike u odbrani, za susret protiv "svraka" neće konkurisati ni James Milner, koji se i dalje oporavlja od povrede zadnje lože, dok je pod znakom pitanja Samir Nasri, koji također ima problema sa zasada "nedefinisanom" povredom.

Recimo i da je trening u srijedu samostalno odradio Mario Balotelli zbog verbalnog obračuna s menadžerom Robertom Mancinijem.

Podsjetimo, britanski tabloid Daily Star otkrio je u srijedu da je vlasnik Manchester Cityja, šeik Mansour bin Zayed, dao tri utakmice menadžeru Robertu Manciniju da vrati njegovo povjerenje. Ona protiv Newcastlea je prva u nizu.