Nogomet
7

Komitet za sudije i suđenje NSBiH: Rigorozni prema sudijama koji su griješili

Piše: Edin Isanović
Komitet za sudije i suđenje Nogometnog saveza BiH bio je rigorozan prema sudijama koji su griješili u nedavno okončanoj polusezoni BHT Premijer lige.

To najbolje pokazuje posljednja sjednica na kojoj je Dragan Skakić suspendovan nedelegiranjem u narednih osam utakmica elitnog bh. nogometnog prvenstva.

Skakić je, kao glavni sudija, napravio nekoliko kardinalnih grešaka na utakmici 18. kola između Širokog Brijega i Sarajeva.

Najveću propust napravio je u 55. minuti utakmice kada je nekorektnog Ivana Sesara trebao poslati u svlačionicu. Nogometaš Širokog je nesportski odgurnuo Tomislava Barbarića i trebao je dobiti crveni karton. Ipak, iskusni Skakić mu je dodijelio samo žuti karton. Imao je sudija iz Bosanske Gradiške još nekoliko propusta pa će se na terene BHT Premijer lige vratiti tek u 27. kolu.

Prije njega suspendovan je i Mirza Tičić koji je također imao nekoliko velikih pogrešaka na utakmici Široki Brijeg - Travnik. On je kažnjen nedelegiranjem u narednih deset utakmica.

Komitet je kažnjavao Tomislava Čuića (zbog propusta u dvoboju Slavija - Čelik), Darka Obradovića (propusti u meču Kupa BiH Željezničar - Krupa), Huseina Terzića (propusti na utakmici Radnik - Čelik) i Admira Šehovića (propusti na utakmici Borac - Široki Brijeg).

Predsjednik komiteta Dragan Banjac, potpredsjednici Ibrahim Hasanbegović i Berislav Markotić, te članovi Semir Kaplan, Nenad Šukurna i Anto Sučić zaslužuju sve pohvale za dosadašnji rad.