Nogomet
0

Komazec: Rezultat protiv Zrinjskog je realan, susret protiv Slavije najvažniji u polusezoni

Piše: D. B.
Nikola Komazec (Foto: Klix.ba)
Nikola Komazec (Foto: Klix.ba)
Sarajevo je u 16. kolu BHT Premijer lige u Mostaru remiziralo sa Zrinjskim 1:1, a strijelac jedinog pogotka za Bordo ekipu je bio napadač Nikola Komazec. U razgovoru za portal Klix.ba je prokomentarisao taj susret te otkrio svoja očekivanja od susreta sa Slavijom u narednom kolu.

"Utakmica u Mostaru je, kao što smo i očekivali, bila veoma teška za nas. Zrinjski je igrao dobro, držao posjed lopte i pokazao da je svakako jedna od najboljih ekipa u BHT Premijer ligi, što pokazuje i tabela, pa stoga i rezultat 1:1 nije loš za nas. Nismo igrali nešto posebno dobro, ali to i nije bilo tako loše kao što je izgledalo. Dali smo rani gol, mogli smo osvojiti i sva tri boda, ali šta je tu je, mislim da je rezultat realan", izjavio je Komazec za portal Klix.ba.

U narednom kolu će Sarajevo ugostiti ekipu Slavije, a napadač Bordo tima očekuje pobjedu.

"Istina je da Slavija igra loše, ali svaka ekipa je u duelu sa Sarajevom posebno motivisana i to trebamo imati na umu. Favoriti jesmo, ali moramo dati sve od sebe kako bismo stigli do pobjede. Ne smijemo dozvoliti neki kiks koji bi nas spriječio u tome, jer je ovaj meč najvažniji za nas u ovom jesenjem dijelu prvenstva. Sigurno je da nas očekuje teška utakmica", kazao je Komazec.

On se pokazao kao pravo pojačanje jer je riješio problem ekipe u vezi s realizacijom.

"Drago mi je zbog mojih golova, a posebno jer su se pokazali ključnim u pojedinim utakmicama. Zahvalnost dugujem saigračima koji mi kreiraju dobre šanse, pa onda i nije toliko teško postići pogodak. Ipak, iznad svog učinka uvijek stavljam rezultate ekipe. To je ono što se gleda na kraju sezone", jasan je bio Komazec.

Trener Sarajeva Husref Musemić je pod znak upitnika stavio svoj ostanak u klubu nakon zimske pauze.

"Nemam neki poseban komentar na to. Ja želim da on ostane jer smatram da dobro radi i da voli ovaj klub", završio je Komazec.